500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Yıpranmış ve Yanmış Saçların Onarımı Nasıl Olmalıdır?

sac-onarimi-nasil-olur

Mevsim değişiklikleri, kimyasal maddeler, stres ve iş yoğunluğu; saç yıpranmasına neden olan faktörler olarak sıralanmaktadır. Yıpranmış ve yanmış saçlar; cansız, mat, kırılgan ve sağlıksız görünmektedir.  Saç yıpranması nedeniyle oluşan anormal saç görüntüsü, kişilerin ruh durumu üzerinde olumsuz etkilere neden olmaktadır.

Saç uçlarındaki çatallaşma, saçların dökülmesi ve saç kepeği oluşumu; saçların yıpranmış olduğunu göstermektedir. Saç yıpranmasının birçok farklı nedeni olabilmektedir. Boya ve saç açıcı gibi kimyasal maddeler, saç yıpranmasının en önemli nedenleri arasında yer almaktadır.

Yanan veya yıpranan saçların, hızlı bir şekilde onarılması ve dikkatli bir şekilde tedavi edilmesi gerekmektedir. Özellikle açıcı veya boya nedeniyle yanan saçlar, hızlı bir şekilde onarılmadığı takdirde; teller halinde kopup düşmektedir. Bu olumsuz sonuçların ortaya çıkmaması adına, onarım sürecinin hızlı bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir.

Saç Yıpranması Nedir?

Hemen hemen herkes, saçlarının bazı dönemlerde daha hassas olduğunu ve daha fazla döküldüğünü fark etmektedir. Bu durum özellikle kış aylarında yaşanmaktadır. Çünkü soğuk hava, saçların hızlı bir şekilde yıpranmasına ve bu bağlamda hasar almasına neden olmaktadır. Soğuk hava ve ayaz nedeniyle, saç uçları kırılmakta ve saç telleri kopup düşmektedir.

Yıpranmış saç, yanan saç ile aynı yapıya sahip değildir. Bazı işlemler neticesinde yıpranan saçlar, aynı işlemlere ısrarla devam edildiği takdirde yanabilmektedir. Ancak, örneğin rüzgâr ve güneş gibi dış etkenler saç yıpranmasına neden olurken, saç yanması gibi bir duruma yol açmamaktadırlar. Saç yanması genellikle kimyasal işlemler neticesinde gerçekleşmektedir.

Stres ve yoğun çalışma düzeni, saç yıpranmasının bir diğer nedeni olarak gösterilmektedir. Yoğun bir hayata sahip olan kişilerin, saç kırılması ve saç dökülmesi gibi olumsuz durumları daha fazla yaşadığı söylenmektedir. Özellikle yoğun iş hayatı nedeniyle saçlarına yeterli düzeyde bakım yapamayan kişiler, saç yıpranmasının olumsuz sonuçlarına daha fazla maruz kalmaktadır.

Saçların Yıpranmasına Neden Olan İşlemler Nelerdir?

Saç yıpranması, boya ve açıcı gibi kimyasal maddelerin aşırı kullanımı nedeniyle de oluşabilmektedir. Özellikle saç açıcı ürünler, içerdikleri yoğun kimyasal maddeler nedeniyle; saçların anında yanmasına ve geri dönüşü olmayacak şekilde hasar almasına yol açmaktadır.

Boya işleminin sürekli tekrar etmesi de saç yıpranması ve saç yanması durumlarının, nedenleri arasında yer almaktadır. Saçlarını sürekli boyayan ve saç tellerinin hava almasını engelleyen kişiler, saç dökülmesi ve saç kırılması gibi olumsuz durumları daha sık yaşamaktadır.

Perma ve röfle gibi yoğun ısı içeren işlemler de, saçların ciddi düzeyde yanmasına yol açmaktadır. Perma ve röfle işlemlerinin sonucunda yorulan saçın; dinlendirilmesi, nemlendirilmesi, beslenmesi ve titizlikle korunması gerekmektedir. Aksi takdirde dökülme gibi olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilmektedir.

Saçımın Yıprandığını veya Yandığını Nasıl Anlarım?

Kişilerin saçlarının yandığını veya yıprandığını anlaması için özel bir çaba göstermelerine gerek yoktur. Kırılan, dökülen, en ufak temasta kopan, kepek barındıran ve sık sık elektriklenen saçlar; büyük olasılıkla yıpranma durumu yaşamaktadır. Yastığa dökülen kırılmış veya kopmuş saçlar, saç yıpranmasının diğer belirtileri arasında yer almaktadır.

Saç yanmasının en büyük belirtisi ise saçların ıslakken oluşturduğu garip görüntüdür. Kimyasal işlemler neticesinde yanan saçlar, ıslak durumdayken çekildiğinde hızlı bir şekilde kopmaktadır. Bu kopma durumu, saçın her noktasında yaşanmaktadır ve saç fazla derecede sağlıksız görünmektedir. Yanan saçlar, en ufak temasa dahi çok fazla hassasiyet göstermektedir.

Açıcı Nedeniyle Yanan Saç Nasıl Onarılır?

Renk açıcı ürünler nedeniyle yanan saçlar, oldukça sağlıksız görünmekte ve kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir. Yanlış ürün ve fazla miktarda açıcı kullanımı, saçların yanmasına neden olmaktadır. Böyle bir durumla karşı karşıya gelen kişilerin, saç onarma işlemlerine başvurması gerekmektedir.

Sarımsaklı şampuanlar, oksijen suyu ile yanan saçların onarılmasına yardımcı olmaktadır. Bununla beraber, saçlara duş sonrası zeytinyağı maskesi uygulamak da, kimyasal ürünler nedeniyle oluşan yanıkları onarabilmektedir. Aynı şekilde argan yağı ve aleovera saç maskeleri de saçların dinlenmesine ve onarılmasına yardımcı olmaktadır.

Yanan Saç Uzar Mı?

Saçların çeşitli nedenlerden dolayı yanması, saç yapısının normal fonksiyonlarını bozmaktadır. Yanan saçlar bir şekilde uzamaya devam etmektedir fakat eski hızında ve eski kalitesinde uzamamaktadır. Bu durumun nedeni saç kimyasının çeşitli işlemler nedeniyle bozulması ve eski işlevlerini yerine getirememesidir.

Normal şartlarda ayda 2 – 3 cm kadar uzayabilen saçlar, yanma nedeniyle üç ayda 2 – 3 cm uzayabilmektedir. Bu durum kişiler için ciddi düzeyde rahatsız edici olmaktadır. Ancak saç yapısı zamanla kendini yenilemekte ve saçlar daha hızlı bir şekilde uzamaktadır. Bu sürecin daha hızlı geçmesi için saç bakım ürünlerinden yararlanmak gerekmektedir.

Yıpranmış Saça Ne İyi Gelir?

Yıpranan veya yanan saçların hızlı bir şekilde onarılması için, saç bakım rutinlerinin zenginleştirilmesi gerekmektedir. Özellikle yanan saçlar, kötü görünümleri nedeniyle hızlı bir şekilde onarılmalıdır. Yıpranan veya yanan saçlar için önerilen uygulamalar şunlardır:

  1. Duştan sonra, saçların doğal bir şekilde kurutulması; saç kurutma makinasının yıpratıcı etkisinin azaltılmasını sağlamaktadır.
  2. Yıpranan saçlara sahip olan kişilerin, şampuandan sonra mutlaka nemlendirici saç kremi kullanması gerekmektedir.
  3. Yoğun ısı üreten düzleştirici ve maşa gibi elektronik aletlerden uzak durulması; saçların daha hızlı onarılmasını sağlamaktadır.
  4. Isıya karşı koruma sağlayacak şampuan ve saç kremlerinin kullanılması, olası dış etkenlerin saçları tekrardan yıpratmaması için önem arz etmektedir.
  5. Yıpranan saçların hızlı bir şekilde onarılması için haftalık olarak, yoğun bileşenler içeren saç maskelerinin uygulanması ve bu rutinin ihmal edilmemesi gerekmektedir.
Etiketler: sac-onarimi-nasil-olur
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR