Akne protokolü, güzellik merkezleri tarafından uygulanmakta ve akne probleminin azaltılmasına yardımcı olmaktadır. Birçok farklı yöntemin, eş zamanlı olarak uygulanması; akne protokolünün çalışma prensiplerini oluşturmaktadır. Paket halinde sunulan akne protokolü, uzun vadeli çözümler sunmayı hedeflemektedir.
Sivilce ve akne, birçok farklı nedenden dolayı oluşmakta ve kişilerin yaşam kalitesini olumsuz etkilemektedir. Sağlıksız beslenme alışkanlıkları, hormon bozukluğu, yağlı cilt yapısı, kronik hastalıklar ve stres; akne probleminin süreğen hale gelmesine neden olmaktadır. Kronik sivilce problemi yaşayan kişilerin, dermatoloji uzmanlarından destek alması; yanlış tedavilerin oluşturabileceği komplikasyonların önüne geçebilmek adına önem arz etmektedir.
Akne bakım protokolü, cilt yüzeyinde süreğen olarak oluşan ve kişiyi büyük ölçüde rahatsız eden sivilcelerin; kozmetik yöntemlerle giderilmesine olanak tanımaktadır. Protokol sonunda, sivilceler azalmakta ve cilt yüzeyi rahat bir nefes almaktadır. Gözenek sıkılaştırıcı etki gösteren akne protokolü, yeni sivilcelerin oluşmasına da engel olmaktadır.
Akne Protokolü Nasıl Uygulanır?
Akne bakım protokolü, güzellik merkezlerinde uzman kişiler tarafından uygulanmaktadır. Cilt yüzeyine yapılan sıralı işlemler, sivilce ve akne oluşumunun azalmasına yardımcı olmaktadır. Akne protokolü esnasında, birçok farklı bakım ürünü kullanılmakta ve cildin ihtiyaç duyduğu tüm gereksinimler karşılanmaktadır. Böylelikle kişi, daha genç bir görünüm elde etmektedir.
Akne protokolü içerisinde yer alan uygulamalar, kişiden kişiye değişmekle birlikte; farklı prensiplerde çalışarak, farklı amaçlara hizmet etmektedir. Her bir uygulamanın farklı birer işlevi bulunmakta ve sivilce probleminin azalması için uygulanmaktadır. Cilt temizliği başta olmak üzere birçok aşamayı içeren akne protokolü, profesyonel ortamlarda güzellik uzmanları tarafından uygulanmaktadır.
Akne Protokolünün Aşamaları Nelerdir?
-
Cilt Temizliği
Cilt temizliği, akne protokolünün ilk aşaması olup; var olan sivilce ve siyah noktaların temizlenmesini sağlamaktadır. Cilt temizliği esnasında, çeşitli bakım ürünleri ve sivilce sıkma aparatları kullanılmaktadır. Cilt yüzeyinde bulunan bütün siyah nokta ve sivilceler, mümkün olan en iyi şekilde temizlenmektedir. Böylelikle gözenekler rahatlamakta ve yüz bölgesindeki iltihap alınmaktadır.
-
Kimyasal Peeling Uygulaması
Kimyasal peeling, birçok kişi tarafından tercih edilen güvenilir bir bakım yöntemidir. Cilt dokularını canlandırmak, kolajen miktarını arttırmak ve cildi daha genç bir görünüme kavuşturmak; kimyasal peeling uygulamasının en temel amaçları olarak sıralanmaktadır. AHA, BHA ve salisilik asit; kimyasal peeling uygulamalarının temel hammaddeleridir. Bu asitler, cilt yüzeyinin ölü derilerden arınmasına ve taze bir görünüm sunmasına olanak tanımaktadır.
-
IPL ve Lazer Tedavisi
IPL ve lazer, cilt dokularına olan kan akışını hızlandırmakta ve böylelikle akne protokolünün kalıcı sonuç vermesine olanak tanımaktadır. Yüz bölgesine uygulanan IPL ve lazer tedavisi, bölgede bulunan yara izlerinin azalmasına da yardımcı olmaktadır. Bölgedeki kolajen miktarını arttırmakta ve hyalüronik asit üretimini desteklemektedir. Böylelikle, sivilce izleri ve güneş yanıkları azalmakta; kişi daha genç ve pürüzsüz bir cilde sahip olmaktadır.
-
Kriyoterapi
Kriyoterapi, soğuk nitrojen oksit gazı ile uygulanmakta ve sivilce karşıtı etki göstermektedir. Akne protokolünün en kritik aşaması olan kriyoterapi, kırışıklık ve ince çizgi oluşumunun da azalmasına yardımcı olmaktadır. Cerrahi bir işlem olmaması nedeniyle hiçbir risk içermemekte ve beş ila 10 saniye kadar kısa sürelerde tamamlanmaktadır.
-
Dermaroller
Dermaroller, milimetrik iğnelere sahip olan kozmetik bir araç yardımıyla uygulanmaktadır. Dermaroller, cilt dokularına ufak çaplı hasar vererek; cildin kendi kendini yenilemesine olanak tanımaktadır. Milimetrik iğnelerle verilen bu hasar, cilt dokularının kolajen üretimini desteklemekte ve cilt yüzeyindeki komplikasyonları azalmaktadır. Dermaroller sonrası hızlı bir şekilde iyileşen cilt, sivilce oluşumuna karşı daha dirençli olmaktadır.
Akne Protokolü Ne Kadar Sürer?
Akne ve sivilce problemleri, özellikle yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerde görülmekte ve birçok konuda sorun teşkil etmektedir. İlaç tedavisi, akne sağaltımının en yaygın çözümü olsa da; bazı estetik uygulamalar sayesinde akne oluşumu azaltılmaktadır. Akne protokolü, akneli cilt yapısının ihtiyaç duyduğu tüm uygulamaları içermektedir. Akne protokolü yaptıranlar, kısa süreli bir işlem neticesinde sağlıklı bir cilde sahip olmaktadır.
Akne bakım protokolü, en fazla bir saat kadar sürmektedir. Bu süre, kullanılan işlemlerin niteliğine göre değişkenlik göstermektedir. Her hasta, farklı bir prosedüre tâbi tutulmaktadır ve her hastanın tedavi planı özel olarak hazırlanmaktadır. Bu nedenle, akne protokolünün süresi; kişinin beklentileri, yapılan uygulamaların uzunluğu, sivilcelerin yapısı ve yoğunluğuna göre değişkenlik göstermektedir.
Akne protokolü, genellikle kalıcı sonuç göstermektedir. Akne protokolü sonrası cilt, uzun bir süre sağlıklı kalmakta ve sivilce oluşumuna karşı direnç kazanmaktadır. İşlem sonrasında, cilt bakım rutinlerine aksatılmadan sürdürülmesi; akne protokolünün kalıcılık düzeyini arttırmaktadır. Organik cilt bakım ürünleri, sivilce ve siyah nokta oluşumunun azalmasına yardımcı olmaktadır.
Akne Protokolü Yan Etki Gösterir Mi?
Akne protokolünün bilinen bir yan etkisi bulunmamakla birlikte; uygulama esnasında kullanılan cihazların sterilizasyon düzeyi, yan etki oluşumunda rol oynamaktadır. İşlem esnasında kullanılan malzemelerin hijyenik olmaması, uygulayıcı tarafının niteliksiz olması ve kullanılan bakım ürünlerinin kalitesiz olması; bazı sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir.
Akne protokolü sonrası yan etki yaşamamak için bu konuda uzman olan profesyonel kişilerden yardım alınması gerekmektedir. Deneyimli ve profesyonel güzellik uzmanları, akne protokolünü en iyi şekilde uygulanmaktadır. Doğru işlemler ve doğru adımlarla yürütüldüğü takdirde mükemmel bir sonuç veren akne bakım, birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.