Maruderm Kozmetik Blog

  • Aralık 29, 2023

    Tıkanmış gözenek; cilt yüzeyindeki kıl gözeneklerinin, kir ve ölü deri ile dolması durumunu ifade etmektedir. Tıkanmış gözenekler nedeniyle oluşan kirli görüntü, kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir. Tıkanmış gözeneklerin açılması ve temizlenmesi; cilt problemlerinin önlenmesi ve cildin pürüzsüz bir görünüm kazanması için önem arz etmektedir.

    tikanmis-gozenek
  • Aralık 29, 2023 Cilt Bakımı

    Kuru ciltler için cilt bakım önerileri, kuru ve hassas cilt yapısına sahip kişileiçin oldukça önemli bir konudur. Kuru cilde bakım yaparak sağlıklı ve pürüzsüz görünmesini sağlamak diğer cilt tiplerine oranla daha zordur.

    kuru-ciltler-icin-cilt-bakim-onerileri
  • Aralık 29, 2023

    Cilt yüzeyinde biriken yağ ve kir kalıntıları nedeniyle ortaya çıkan enfeksiyon oluşumu, siyah nokta olarak adlandırılmaktadır. Yüzün T bölgesinde aktif olarak çıkan siyah noktalar, cildin kirli bir görünüme sahip olmasına neden olmaktadır. Özellikle burun üzerinde çıkan siyah noktalar, kişileri büyük ölçüde rahatsız etmektedir.

    siyah-nokta
  • Aralık 29, 2023 Saç Bakımı

    Sirke, yüzyıllardır kullanılmakta olan asidik bir fermantasyon ürün olarak tanımlanmaktadır. Türk mutfağında, vücut sağlığının gelişmesine yardımcı olması nedeniyle sıklıkla sos olarak kullanılmaktadır. Sirkenin faydaları; insan sağlığına katkı sağlamasının yanında, cilt ve saç sağlığı üzerinde de oldukça etkili olmaktadır.

    sirkenin-faydalari
  • Aralık 29, 2023

    Hindistan cevizi yağı, bir palmiye türü olan coco ağacının meyvelerinden elde edilmektedir. Sert kabuklu bir meyve olan Hindistan ceviz; içeriğinde bolca mineral, vitamin ve yağ bulundurmaktadır. Hindistan cevizi yağı, meyve içerisinden soğuk sıkım yoluyla ayrıştırılmaktadır. Elde edilen yağ, pek çok farklı alanda kullanılabilmektedir.

    hindistan-cevizi-yagi
  • Aralık 29, 2023

    Çoğu kadın için olumsuz bir durum olarak nitelendirilen tırnak kırılması, pek çok farklı nedenden dolayı gerçekleşebilmektedir. Acı veren ve hiç beklenmedik bir şekilde gerçekleşen tırnak kırılması, bazı vitamin eksikliklerinin habercisi olabilmektedir.

    tirnak-kirilmasi
  • Aralık 29, 2023

    Uzun ve güçlü tırnaklar, bütün kadınların hayalleri arasında yer almakta ve bu nedenle tırnak bakımı uygulamalarına verilen önem her geçen gün artmaktadır. Tırnak bakımı, dikkat gerektiren birçok adımdan oluşmaktadır. Tırnaklar ve tırnak kenarlarındaki deri parçaları, son derece hassas olmaları nedeniyle; tırnak bakımı esnasında hasar alabilmektedirler.

    tirnak-bakiminin-puf-noktalari
  • Aralık 29, 2023

    Hassas ciltlerin bakımı, besleyici ve onarıcı özelliği bulunan organik cilt bakım ürünleri aracılığıyla yapılmaktadır.

    organik-cilt-bakim-urunleri
  • Aralık 29, 2023 Cilt Bakımı

    En iyi cilt bakım seti, kişilerin cilt tiplerine uyum sağlayan doğal bileşenlerden oluşmakta ve cilt sağlığı problemlerini en aza indirmeyi hedeflemektedir. Piyasada bulunan onlarca farklı bakım ürünü, kişilerin daha sağlıklı bir cilt görünümüne sahip olması için üretilmektedir. Kişiler, piyasada bulunan ürünler arasından; kendi cilt tiplerine uyum sağlayacak en iyi bakım ürünlerini, kolaylıkla seçebilmektedir.

    en-iyi-cilt-bakim-seti
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR