Maruderm Kozmetik Blog

  • Aralık 29, 2023 Cilt Bakımı

    Hormonal sivilce, hormon düzeylerindeki dalgalanmalar nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Özellikle testosteron ve östrojen hormonlarında görülen değişimler, hormonal sivilce oluşumunun kaynağı olarak görülmektedir. Hormon düzensizlikleri nedeniyle yağlanan cilt, sivilce oluşumuna açık bir hale gelmektedir.

    hormonal-sivilce
  • Aralık 29, 2023 Cilt Bakımı

    Özellikle yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünlerinde bulunan Matrixyl; içeriğinde birden fazla aminoasit çeşidi bulunduran bileşik bir maddedir. Cilt kırışıklıklarını ciddi boyutta azaltması nedeniyle, tonik ve jellerin ana etken maddesi olarak tercih edilmektedir. Bu bileşen, son dönemlerde gittikçe daha fazla tanınmakta ve bu nedenle Matrixyl içeren ürünlere rağbet artmaktadır.

    Matrixyl
  • Aralık 29, 2023 Cilt Bakımı

    Cilt yapısı, hem geceleri hem de gündüzleri yapılması gereken bakım rutinlerine fazlasıyla ihtiyaç duymaktadır. Gece cilt bakımı, gün boyu yorulan ve hasar alan cildin dinlenmesine ve onarılmasına yardımcı olmaktadır. Cilt yapısı için gündüz yapılan bakım uygulamalarına nazaran, gece yapılan bakım uygulamaları çok daha fazla önem arz etmektedir.

    gece-cilt-bakimi
  • Aralık 29, 2023

    Kaş dökülmesi, kişileri estetik açıdan rahatsız eden önemli bir problem olarak nitelendirilmektedir. Yüz yapısının tam ve bütün görünmesi, dolgun ve sağlıklı kaş yapısı ile mümkün hale gelmektedir. Kaş dökülmesi yaşayan kişiler, ciddi oranda özgüven problemi yaşamakta ve kendilerini sürekli olarak eksik hissetmektedir.

    kas-dokulmesi
  • Aralık 29, 2023 Cilt Bakımı

    Lazer epilasyon, kıl ve tüy problemlerinin tamamen giderilmesinin en etkili yolu olarak nitelendirilmektedir. Lazer epilasyon cihazı, yaydığı yakıcı ışınlar aracılığıyla; kıl foliküllerini tamamen yok etmektedir. Lazer ışınları, sadece siyah renkli objeleri hedef aldığı için; cilt yüzeyine zarar vermeden kıl köklerini yok etmektedir.

    lazer-epilasyon-onerileri
  • Aralık 29, 2023 Saç Bakımı

    Evde saç bakımı, uygun fiyatlı ve pratik çözümler sunması nedeniyle çoğu kişi için avantajlı olarak nitelendirilmektedir. Evde yapılabilen saç bakımı, kişilerin evdeki ürünlerle daha parlak ve daha güçlü saçlara sahip olmasına yardımcı olmaktadır. Kişiler evdeki ürünlerle, saçlarının ihtiyaç duyduğu bakım türüne göre pratik çözümler bulmaktadır.

    evde-sac-bakimi
  • Aralık 29, 2023 Cilt Bakımı

    Nemlendirici seçimi, her bireyin kendi cilt tipine uygun olarak planlaması gereken bir süreçtir. İnsan vücudunun suya ihtiyaç duyması gibi insan cildi de neme ihtiyaç duymaktadır. Nem, cildin koruyucu bariyerini güçlendirerek; zararlı dış etkenlerin aktiflik düzeyini düşürmektedir. Nemsiz ciltler, giderek kurumakta ve pullar halinde dökülebilmektedir.

    nemlendirici-secimi
  • Aralık 29, 2023

    Kaş yapısı, yüzümüzün şeklini ve bakışlarımızı etkilemektedir. Estetik algıyı da büyük oranda etkileyen kaşların, yapısı ve sıklığı bireysel olarak farklılıklar sergilemektedir. Çoğu insan kaş gürleştirmek için çabalamaktadır. Bunun için ilk olarak evde uygulanabilecek yöntemlere başvurulmaktadır.

    kas-gurlestirmek
  • Aralık 29, 2023 Cilt Bakımı

    Dolgun ve canlı saçlara, mükemmel tırnaklara, ışıl ışıl parlayan bir cilde sahip olmak her kadının hayalidir. Ancak güzelliğin birer parçası olan bu unsurlar dış etmenlerin çok fazla etkisi altında kalmaktadır. Güneş ışınları, hava kirliliği, beslenme tarzı tüm bu güzellik unsurlarını olumsuz yönde etkilemektedir. İşte tam da burada cilt bakımı devreye girmekte ve cildin ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

    cilt-bakimi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR