Neden Yüz Kremi Kullanılması Gerektiğinin 5 Sebebi
Yüz bakım ürünleri; günümüzde çoğu kişinin cilt bakım rutinine, birbirinden farklı beklentilerle dâhil olmaktadır. En yaygın kullanılan cilt bakım ürünlerinden biri olan yüz kremi; cildi beslemeyi, korumayı, onarmayı ve nemlendirmeyi amaçlamaktadır.
Yüz kremi kullanmanın 5 önemli nedeni şu şekilde sıralanmaktadır:
- Cildin sağlıklı görünmesi ve cildi nemlendirmek: Yüz kremleri, nemin cilde tutunmasına yardımcı olmaktadır.
- Ciltteki yaşlanma belirtilerini azaltmak: Yüz kremleri ciltteki kolajen üretimini dengelemektedir.
- Cildi vücut sistemindeki bozulmaların vereceği hasardan korumak: Yüz kremleri, ciltteki sebum dengesini korumaya yardımcı olmaktadır.
- Cildi çevredeki kir ve zararlı faktörlere karşı korumak: Yüz kremleri cildi, güneş ışınları ve kir gibi tehditlere karşı korumaktadır.
- Siyah nokta, sivilce ve cilt lekesi gibi cilt rahatsızlıklarını tedavi etmek: Yüz kremleri, ciltteki gözenekleri sıkılaştırmaya ve cildi iyileştirmeye yardımcı olmaktadır.
Yüz Kremi Nedir? Ne İçin Kullanılır?
Yüz kremi, cildin ihtiyaçlarının çeşitliliğine uygun olarak üretilen, kozmetik bir bakım ürünü olarak tanımlanmaktadır. Yüz kremi kullanımı, cilt tipine bağlı olarak kişilere farklı yararlar sağlamaktadır.
Yüz bakım ürünleri genellikle; cildi nemlendirmek, temizlemek, yumuşatmak, kırışıklıkları azaltmak ve korumak için kullanılmaktadır. Cildin yapısı belirlemek ve yüz kremi çeşitleri arasından, kişinin ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte içeriğe sahip yüz olanı tercih etmek; yüz kreminden beklenen verimin alınmasını sağlamaktadır.
Yüz Kremlerinin Çeşitleri Nelerdir?
Yüz kremleri, kullanım amacına göre çeşitlere ayrılmakta ve her bir çeşidi farklı bileşenler içermektedir. Kullanım amacı ve içerik bakımından yüz kremi çeşitleri şu şekilde sıralanmaktadır:
- Nemlendirici yüz kremleri: Ciltteki nemi hapsetmek amacı ile üretilen yüz nemlendirici kremler; gliserin, hyalüronik asit ve propilen glikol gibi, nemi cilt katmanlarında tutabilen maddeler içermektedir.
- Maruderm Hyalüronik Asit Nemlendirici Yüz ve Vücut Cilt Bakım Kremi, içeriğindeki hyalüronik asit sayesinde cildi yoğun bir şekilde nemlendirmekte ve yaşlanma belirtilerine karşı korumaktadır. Cilde; pürüzsüz, canlı ve ışıltılı bir görünüm kazandırmaktadır.
- Yumuşatıcı yüz kremleri: Cildin yumuşatılması ve nemin cildin derinliklere ulaşabilmesi için üretilen yüz kremleri; karite yağı, skualen, kakao yağı ve jajoba yağı gibi yumuşatıcılar içermektedir.
- Niacinamide %10 Leke Karşıtı ve Gözenek (maruderm.com), yüzde kullanım için uygundur. Skualen ile güçlendirilmiş formülü sayesinde cildi yumuşatmakta ve gözenek görünümünü azaltmaktadır.
- Koruyucu yüz kremleri: Cildi, güneşin zararlı UV ışınlarından korumak için üretilen yüz kremleri; avobenzone ve oxybenzone gibi SPF’ler içermektedir.
- Antioksidan yüz kremleri: Ciltteki kırışıklıkları azaltmak ve kolajen üretimini desteklemek amacıyla üretilen yüz nemlendirici kremler; retinol, E vitamini ve yeşil çay özü gibi antioksidanlar içermektedir.
Yüz Kremi Kullanmanın Cilde Yararları Nelerdir?
Gün içinde karşılaşılan birçok durum kişinin yüz dokusuna zarar vermektedir. Bu yüzden yüz kremi kullanmak cildi hem korumakta hem de tedavi etmektedir. Yüz kremleri, cilt sağlığı üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle neredeyse herkes tarafından kullanılmaktadır. Yüz kremi kullanmanın cilt üzerindeki olumlu etkileri şu şekilde sıralanmaktadır:
- Cildin yağ dengesini korumak: Yüz nemlendirici kremler; ciltteki nemi koruyarak, fazla sebum üretimini önlemekte ve ciltteki yağ oranını azaltmaktadır.
- Sivilce ve akne oluşumunu önlemek: Her gün yüz kremi kullanmak; gözenekleri sıkılaştırmakta ve yüzü, gözenekleri tıkayabilecek unsurlardan korumaktadır. Bu sayede sivilce ve akne oluşumunu engellemeye yardımcı olmaktadır.
- Kırışıklıkları azaltmak: Yüz kremleri, ciltteki kolajen üretimini arttırmaya yardımcı olmaktadır. Kolajen, ciltteki kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltmaktadır.
- Tahriş ve kızarıklıkları önlemek: Yüz bakım ürünleri, nemlendirici ve besleyici özellikleri sayesinde cilt bariyerinin güçlenmesine yardımcı olmaktadır.
- Maruderm Bariyer Onarıcı & Güçlendirici Ceramide Cilt Bakım Kremi, yüz için kullanıma uygundur. İçerdiği; panthenol, ceramid ve bifida ferment lysate sayesinde cilt bariyerini desteklemekte ve cilde parlak bir görünüm kazandırmaktadır.
- Cildi tedavi etmek: Yüz kremi kullanmak; yüzde gerginlik ve hassasiyet yaratan cilt hastalıklarını yatıştırmakta ve lekelerin tedavisinde olumlu etki yaratmaktadır.
- Cildi temizlemek: Yüz kremi kullanmak, cilt yüzeyindeki ölü deri hücrelerinin arındırılmasına katkı sağlamaktadır.
- Cilt tonunu eşitlemek: Düzenli yüz kremi kullanımı, ciltteki hücre yenilenmesini destekleyerek cilt tonunu eşitlemektedir.
- Cildi yumuşatmak: Yüz kremleri cildi kaplayan bir tabaka oluşturarak cildin su kaybetmesini önlemekte ve böylece cildi yumuşak tutmaktadır.
Yüz Kremi Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Yüz kremi kullanımından en iyi şekilde verim almak ve ciltteki yenilenmeyi desteklemek için; göz önünde bulundurulması gereken unsurlar vardır. Yüz kremi önerileri bu unsurlar çerçevesinde yapılmaktadır.
Cilt bakım rutininin en önemli parçalarından olan yüz kremi seçilirken dikkat edilmesi gereken unsurlar şu şekilde sıralanmaktadır:
- Cilt tipi: Kullanılan yüz kreminin cilt tipine uygun olması gerekmektedir. Yağlı ciltler için daha hafif formüllü yüz kremi önerileri yapılırken; kuru ciltlerin yoğun yapıda yüz kremleri kullanması önerilmektedir.
- Güneş koruması: Kullanılan yüz kreminin SPF içermesi, cildin dış etkenlerden ve UV ışınlarından korunmasını sağlamaktadır.
- Kremin Yapısı: Yüz kreminin yapısının; cildin nemlenme ve antioksidan ihtiyacını karşılayabilmesi gerekmektedir.
- Kremin içeriği: Yüz kreminin içeriğinin; cildi nemlendiren ve besleyen etken maddeler içermesi gerekmektedir.
- Fiyat: Piyasada pek çok farklı markaya ait yüz kremleri bulunmaktadır. Fakat yüz kremlerinin fiyat/performans oranı her zaman tüketiciyi mutlu etmemektedir. Yüz kreminin, kalite ve fiyatının doğru orantılı olması gerekmektedir.
Etiketler: yuz-bakim-urunleri
Aralık 25, 2023
Listeye dön