500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Yüksek Faktörlü Güneş Kremi Kullanmanın Önemi

Yüksek Faktörlü Güneş Kremi Kullanmanın Önemi

Yüksek faktörlü güneş kremi, güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarından cildin korunması ve dış etkenlere karşı koruma sağlayabilmek için düzenli olarak kullanılması gereken çok önemli bir cilt bakım ürünüdür. Cilt dokusu üzerinde yoğun bir nem bariyeri elde edebilmek ve çok daha kısa süre içinde cildin dış etkenlerden korunabilmesi için yeterli alanı sağlamak için etkili bir ürün olarak düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. 

Özellikle hassas ve atopik ciltlerde, güneşe uzun süre maruz kalacak tüm cilt tiplerinde ve bebeklerde, çocuklarda kullanılması gerekli olan yüksek faktörlü güneş kremi ile cildin dış etkenlerden ve güneşin zararlı ışınlarından korunması mümkündür. Gün içerisinde etkisinin sürdürülmesi için mutlaka 3-4 saatte bir kez olmak üzere yenilenmesi ise mutlaka çok dikkat edilmesi gereken durumlar arasında yer almalıdır.

Havuz kullanımı, deniz, suyla temas, ter gibi pek çok farklı durumda kişilerin cilt dokusunu koruyabilmesi için mutlaka temiz cilt üzerine yeterli miktarda ürün uygulanması gereklidir. Yüksek faktörlü güneş kremi kullanımında doğal içerikli ürünler tercih edilmesi halinde çok kısa süre içerisinde etkili geri dönüşlerini almak da mümkün olabilir. 

Cilt Kanseri Riskini Azaltır

Düzenli olarak kullanılması halinde yüksek faktörlü güneş kremi cilt kanseri riskini azaltma etkisi oldukça büyüktür. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak ve özellikle dış etkenlerin cilt üzerinde bıraktığı hasarların ortadan kaldırılabilmesi için düzenli bir rutinde her mevsim olacak şekilde uygulama yapılması çok önemlidir. Etkili bir sonuç alabilmek için cilt tipine uygun bir ürün tercihinde bulunulması ise oldukça önemli etkenlerden biri olacaktır.

 Yüksek faktörlü güneş kremi cilt kanseri riskini azaltma etkisi ile bilinen kusursuz bir cilt elde edebilmek ve pürüzsüz bir hal almasını sağlayabilmek için çok önemli ürünlerden biridir. Özellikle yoğun olarak güneşe maruz kalacağınız günlerde ilkbahar ve yaz aylarında gün içerisinde tekrar edilerek kullanılması ise oldukça etkili durumlardan biri olacaktır.

Erken Cilt Yaşlanmasını Engeller 

Düzenli olarak yüksek faktörlü güneş kremi kullanımının erken cilt yaşlanmasına etkileri oldukça geniş bir kapsamda incelenebilir. Cilt üzerinde meydana gelen yaşlanma etkileri ve cilt dokusunda meydana gelebilecek olan hasarların ve derin kırışıklıkların oluşmaması içinde çok önemli bir yer edinmektedir. Yoğun nem gerektiren ve cildin elastikiyetini koruyabilmesi için düzenli olarak kullanılması gerektiği de bilinmektedir. 

Yüksek faktörlü güneş kremi kullanmanın erken cilt yaşlanmasına etkileri incelendiğinde çok daha parlak ve dolgun bir cilt yapısı elde etmek de mümkün olabilir. Etkileri incelendiğinde çok daha kusursuz bir cilt dokusuna ulaşmak için özellikle temiz bir cilt üzerine uygulama yapılması ve gün içerisinde 3-4 saatte bir kez yenilenmesi yeterli olacaktır.  Su bazlı olan kremler içinse 7-8 saate kadar koruma sağlayan ürünün 5 saatte bir kez olacak şekilde tekrarlanması ise yeterli olacaktır. 

Uzun Süreli Güneş Koruması Sağlar 

 Cilt sağlığını korumak ve uzun süreli olarak cildin çok daha esnek ve nem bariyerini koruyabilmesi için güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma sağlayabilmek çok önemlidir. Uzun süreli güneş koruması sağlamak için yüksek faktörlü güneş kremi kullanımı oldukça önemlidir. Çok etkili ve çok daha özel bir nem bariyeri ile koruma sağlayabilmek için düzenli bir rutin haline getirilmesi de oldukça önemlidir. 

Farklı açılardan dış etkenlere karşı da uzun süreli güneş koruması sağlamak için yüksek faktörlü güneş kremi kullanımı tercih etmek oldukça doğru bir seçim olacaktır. Yeterli miktarda ürün alabilmek için 3 parmak yöntemi kullanılması veya sprey formdaki ürünlerin kullanılması ise oldukça avantajlı tercihler olabilir. 

Cilde Nem Kazandırır

Yüksek faktörlü güneş kremleri ile cilde nem kazandırmak oldukça pratik ve uzun sürede bakıldığında çok büyük bir yatırım olarak kabul edilebilir. Cildin nem bariyerini kazanması ve çok daha etkili bir koruma kalkanı oluşturabilmesi için düzenli olarak kullanmak çok önemlidir. Cildin elastikiyetini korumak çok daha sağlıklı ve parlak bir cilt dokusu elde edebilmek için kusursuz bir tercih olarak Maruderm güneş kremi 50+ faktör C vitamini güneş kremi kullanılabilir. 

Düzenli olarak kullanılması halinde yüksek faktörlü güneş kremleri ile cilde nem kazandırmak ve cildin çok daha sıkılaşmış, pürüzsüz bir görünüme kavuşmuş olması için etkili olacaktır. 

Kolayca Emilir

Özellikle yaz aylarında cildin yoğun bir şekilde nemle boğuşması ve sıcak hava sebebiyle çok daha kolay bir şekilde toksinlerin atılmasını sağlamak için kolayca emilen yüksek faktörlü güneş kremleri ile cilde nem kazandırmak çok önemlidir. Etkisini uzun zaman dilimlerinde görebilmek için düzenli olarak yaz-kış fark etmeksizin kullanmak ve gün içerisinde mutlaka tekrarını sağlamak oldukça önemlidir. 

Cilt üzerine uygulandığında yüz bölgesi ve vücudun tümünde etkili olan kolayca emilen yüksek faktörlü güneş kremleri ile cilde nem kazandırmak olabildiğince kusursuz bir geri dönüş almanıza da olanak tanıyacaktır. Cildin çok daha sıkı ve parlak görünmesini sağlamak, güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarından cilt dokusunu korumak için temiz cilt üzerine güneşe çıkmadan en az 40 dakika önce uygulanması mutlaka gerekli durumlardan biridir.

Cilt bakımında en çok yapılan hatalardan biri olarak sahilde, havuz kenarında veya güneşe çıkmadan hemen önce güneş kreminin kullanılmasıdır. Kolayca emilen yüksek faktörlü güneş kremleri ile cilde nem kazandırmak oldukça önemli durumlardan biri olarak etkisini uzun süre gösterecek ve çok daha sağlıklı bir görünüm kazanmanız içinde cildin beslenmesine katkı sağlayabilecektir.

Güneş Işınlarının Zararlı Etkilerini Engeller 

Özellikle yoğun güneşe maruz kalınan günlerde ve deniz, havuz kullanımı öncesinde güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı yüksek faktörlü güneş kremi kullanılması oldukça önemli ürünler arasında ilk sırada yer almaktadır. Farklı pek çok cilt bakım ürünün kullanılmasının yanı sıra en önemli adımın cildin temizlenmesi olması faktörüne dikkat edilerek, doğru arınma sağlandıktan sonra kısa süre içerisinde cildin kolaylıkla ürünü emdiği görülebilir. 

Güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarına karşı doğru ürün tercihini yapabilmek, yeterli neme sahip olmasını sağlamak ise oldukça önemlidir. Güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı yüksek faktörlü güneş kremi kullanımı ile cildin yeterli oran da neme sahip olmasını sağlamak ve dış etkenlere karşıda bariyer oluşturulması çok önemlidir. 

Güneşin zararlı ışınları ve cilt üzerinde verebileceği zararlar da ön planda tutulduğunda yeterli korumayı sağlamak adına uygulanması gereken günlük cilt bakım uygulaması şu şekilde uygulanabilir;

  • Cilt tipine uygun bir ürün ile cilt temizliği yapmak,
  • Cilt tipine uygun tonik ile cildin arındırılması,
  • Cilt tipine uygun bir maske kullanılması, 
  • Cilt tipine uygun serum uygulanması,
  • Cildin uygun bir nemlendirici ile nemlendirilmesi,
  • Cildin doğru güneş kremi ile korunması,

Düzenli olarak günlük rutin haline getirilmesi halinde sorunsuz bir cilt dokusu elde edilebileceği gibi güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı yüksek faktörlü güneş kremi kullanılması halinde cildin çok daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlarken akne, sivilce ve lekelenmelerin oluşmasına da engel olmak mümkündür. 

Etiketler: Cilt Bakımı
Ağustos 22, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR