500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Saç Kırıklarını Engellemenin Yolları

Saç Kırıklarını Engellemenin Yolları

Saç kırıkları, hemen her kadının ara ara ya da sürekli olarak genetik ve dış etmenlere bağlı olarak yaşadığı bir sorundur. Saçın sağlıksız ve cansız görünmesine yol açarken aynı zaman da hava almasını engelleyerek saç derisine de ağırlık yapar. Nemini kaybeden saç uçlarının kopmasına sebep olması haline saç kırıkları adı verilir.

Kırık saç fazla ısıya ve sıcağa maruz kalınması gibi farklı sebeplerle oluşabilen önemli bir sorundur. Çok fazla düzleştirici ve maşa kullanımı, sık fön çektirmek ve boyamak gibi farklı sebeplerde saçın yanmasına ve saç uçlarında ciddi kırılmalara sebep olabilir. Saç kırıkları oluşmaması için saçın nemini kaybetmemesine çok dikkat edilmelidir. 

Saç Kırıkları Nedir?

Saç kırıkları saçın nemini ve sebum dengesini kaybetmesi sonucu saç uçlarında meydana gelen bir tür yıpranma ve kopma durumudur. Fazla ısıya maruz kalması soncunda kırık saç meydana gelmesi normal kabul edilir. Saçın yıpranmış, kuru ve cansız görünmesine sebep olması sebebiyle mutlaka onarılmalıdır.

Yıpranmış saçlar doğal yöntemler ile onarım sağlanabilecek durumda ise saç yağları tam olarak görevlerini yerine getirerek saç uçlarında meydana gelen kuru görünümün ortadan kaldırılmasına da sebep olacaktır.

Saç Kırıklarından Kaçınma Yöntemleri 

Saç kırıkları sağlıksız ve yıpranmış bir görüntü yaratmaktadır. Bu sebeple saçların parlak ve dolgun görünen yıpranmamış bir hale gelebilmesi için mutlak suretle kırık saçlar kestirilmeli veya bakım ürünleri ile saç onarımı sağlanmalıdır. Saç kırıklarından kaçınma yöntemlerine uyum sağlanarak sağlıklı ve doğal bir görünüme kavuşmak için uymanız gereken adımlar ise şu şekilde belirtilebilir;

  • Saçlar nemliyken taranmalıdır,
  • Isıl işlemlerden uzak durulmalıdır,
  • Fön makinesi, düzleştirici, maşa gibi saç şekillendiriciler kullanılmamalıdır,
  • Sıkı şekilde saç toplamaktan uzak durulmalıdır,
  • Boya, kalıcı fön, kalıcı perma gibi kimyasal uygulamalarından uzak durulmalıdır,
  • Geniş dişli tarak kullanılmalı ve ıslakken saçlara ısı uygulaması yapılmamalıdır.

Saç Maskeleri 

Saç onarımı özellikle kırık saçların ve yıpranmış saçların üzerinde mutlaka uygulanması gereken bir yöntemdir. Saç maskeleri ise saç derisi ile saç uçları arasındaki tüm alanın doğrudan onarımını gerçekleştirerek güzelleşmesini sağlayan en etkili ürünlerden biridir.

Saçta dipten uca tümünde uzun bir süre kalarak yoğun ve konsantre bir işlem sağlayan daha güçlü içeriğin saça hızla yayılarak etki etmesini ve yumuşak, kolay taranan parlayan saçlar haline getirmesi için saç onarımı için maskeler kusursuz bir araç olarak saçın durumuna göre hafta 1 veya 2 kez uygulanabilir. 

Saç Bakım Ürünleri 

Saçların nemlendirilmesi, ısıya karşı korunması, yumuşak kalması ve parlaması gibi pek çok etkiye sahip olan saç bakım ürünleri ile güzelleştirme ve saç onarımı sağlanabilir. Yıpranmış saçlar için uygulanan saç bakım ürünleri birkaç kategoriden oluşmaktadır. Kategoride yer alan saç onarımı ürünleri ile canlı, gür ve sağlıklı saçlara kavuşmak da mümkün olabilir. Saç bakım ürünlerinin kişiye ait saç tipine göre seçilmesi ve düzenli bir periyod da incelenmesi de oldukça önemlidir. Kendi saç tipinize göre tercih edebileceğiniz saç bakım ürünleri şu şekilde kategorilere ayrılabilir;

  • Saç tipine göre şampuan,
  • Saç tipine göre tercih edilmiş saç kremi,
  • Saç yağı,
  • Saç maskeleri,
  • Saç spreyleri,
  • Koruyucu saç ürünleri.

Dengeli Beslenme Önemi 

Dengeli beslenmek saç tellerinin içerden beslenmesine ve saç derisinin de yenilenmesine sebep olmaktadır. Omega 3 ve Omega 6 gibi önemli değerlerin besinlerden alınması oldukça önemlidir. Onarım içten başlatılırsa etkisi çok daha çabuk gerçekleşecektir. Protein, biotin gibi önemli maddelerin sağlıklı besinlerden alınması saç onarımı için etkili ve yeterli bir kaynak olabilir. 

Dengeli beslenmede saç onarımı için balık, kırmızı et, zeytinyağı, kabuklu kuruyemişler (ceviz, fındık, badem vs.)gibi pek çok besinden yararlanmak etkili ve yeterli olabilir. Bu sebeple sağlıklı bir beslenme rutini oluşturarak beden sağlığı ve saç sağlığı için doğru adımları atabilirsiniz.

Saç Uçları Koruma Teknikleri

Saç uçları saç kırıkları en çok görülen alandır. Yıpranma payının yüksek olması sebebiyle fazla ısıya maruz bırakılmamalıdır. Saç uçları koruma teknikleri kapsamında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri saçın sıkı bir şekilde toplanmaması ve örgü yönteminden kaçınılmasıdır. Kırık saç ısıl işlemlerin fazla olması, kimyasallara maruz kalınması gibi pek çok sebepten dolayı oluşabilmektedir. 

Saç ısı koruyucu ürünler kullanılması, güneş ışınlarına, deniz, havuz gibi doğrudan saça etki edecek fazla tuzun saç derisinde nüfus etmeden arındırılması gibi noktalara da özellikle dikkat edilmelidir. Saç şekillendirme sırasında kullanılan ısının yoğun olduğu düzleştirici, maşa, fön makinesi gibi araç gereçlerin kullanılmaması da saç da kırık oluşmaması adına dikkat edilmesi gereken saç uçları koruma tekniklerinden biridir.

Doğal Yağlarla Saç Bakımı

Doğadan gelen sağlığın saç ile bütünleşmesi ile ortaya sağlıklı ve doğal bir bakım süreci çıkarılabilir. Rutininizle birleştirdiğiniz doğal bakım yağlarını özelliklerine göre tercih etmeniz mümkündür. Onarım sağlamak ve saçın dipten uca sağlıklı bir şekilde beslenmesi dökülmeleri durdurarak gürleşmesine de sebep olacaktır. Besleyici ve güçlendirici bakım yağları arasında kendinize en uygun seçimi yapabileceğiniz çeşitler şunlardır;

  1. Hindistan cevizi yağı
  2. Zeytinyağı 
  3. Tatlı badem yağı
  4. Argan yağı 
  5. Üzüm çekirdeği yağı
  6. Avokado yağı
  7. Jojoba yağı
  8. Lavanta yağı 
  9. Nar çekirdeği yağı 
  10. Hint yağı 
Etiketler: Saç Bakımı
Mayıs 30, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR