500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Saç Bakım Rutini Oluşturmanın Püf Noktaları

Saç Bakım Rutini Oluşturmanın Püf Noktaları

Saç bakım rutini, düzenli olarak saç bakımının yapılması için haftada 1 veya 2 defa yapılması önerilen temizlemek, kremlenerek durulanması, ve saç maskesi, saç yağı gibi ürünlerin ihtiyaca göre kullanılması gibi yürütülen bir süreçtir. Öncelikle saçın saç tipi esas alınarak seçilen bir şampuan ile yıkanarak temizlenmesi sağlanmalıdır. Sonrasında diplerine gelmeyecek şekilde boy ve saç uçlarına saç kremi uygulanması yumuşak ve kolay taranacak bir hale gelmesi için çok önemlidir. 

Saçın ihtiyacına göre tercih edilen bir saç maskesi uygulamasının haftada bir defa uygulanması saçın beslenmesine ve hızlı büyümesine sebep olması sebebiyle mutlaka kullanılmalıdır. Yıkama işlemi sonrası uygulanacak periyod değiştirilmemeli ve saçın durumuna bağlı olarak düzenli olarak uygulanmalıdır.

Saç Tipinizi Belirleyin

Saç tipinizi belirlemeniz çok daha güzel görünen ve sağlıklı saçlara sahip olmanız için çok önemli bir adımdır. Saçların ihtiyaçları birbirinden yapısal olarak çok farklıdır. Genetik ve çevresel etmenler ile saç yapısı da değişiklik gösterebilir. Saçınızdaki yağ oranını ve saç tipinizi belirleyebilmek ise oldukça kolay bir işlemdir. Kuru bir mendilin saç derinizle temas etmesini sağlamak mendilde kalan yağ durumuna göre belirlenebilir. Saç bakım rutini oluşturmak için belirleyebileceğiniz saç tipi çeşitleri ise şu şekilde belirtilebilir;

  1. İnce telli saç tipi,
  2. Kalın telli saç tipi,
  3. Yağlı saç tipi,
  4. Kuru saç tipi,
  5. Kepekli saç tipi,

Doğru Şampuan Seçin 

Saç tipi ve durumuna göre doğru şampuan seçimi yapmak düzenli bakım yapabilmek adına oldukça önemlidir. Doğru şampuan seçimi yapmak için öncelikle saç tipinize uygun olan içerikler mutlaka öğrenilmeli ve sonrasında en doğru uygulama ile bir period oluşturulmalıdır. Farklı içeriklerden oluşan şampuan türleri arasından belirleyebileceğiniz saç tipinize en uygun olan şampuanın aynı zamanda organik ve doğal içerikli şampuan çeşitleri olmasına da dikkat edilmelidir. 

Deri yapınıza ve cilt tipinize uygun olması SLS ve paraben içeren ürünler olmaması saç derisinde tahrişe yol açmaması sebebiyle saç tellerinde sağlıklı büyüme sağlayacak ve parlak görünümlü dolgun bir saç görüntüsünü de beraberinde getirecektir.

Haftada Bir Kez Derinlemesine Temizlik 

Haftalık olarak oluşturacağınız saç bakım rutini ile kısa sürede sağlıklı ve parlayan saçlara sahip olmanız mümkündür. Yıkama ile başlayan ve krem, maske gibi ürünlerin kullanılması ile son bulan derinlemesine temizlik periyodu en etkili şekilde sonuç verecektir.

Haftalık olarak belirleyeceğiniz bir günün tamamen saç temizliğinin doğru seçilmiş şampuan ile yapılması, boy ve uçlarının kremlenmesi ve saçınıza uygulayacağınız saç tipinize göre bir maske ile derinlemesine bakımının yapılması önerilmektedir. Aynı zamanda saç uçlarının dış etkenlere bağlı olarak çok hızlı kırılmasının engellenmesi için mutlaka saç bakım yağı ile saç bakım rutini sonlandırılmalıdır.

Saç Kremi Kullanımı ve Öneriler 

Saç bakım rutini içerisinde en çok dikkat edilmesi gereken adımlardan birisi de saç kremi kullanılmasıdır. Saç kremi ile saçların yumuşaklığı sağlanabilir, boy ve uçlarının çok daha az kırılarak taranması sağlanabilir. Saçların kuru ve yıpranmış görüntülerinin azalması sağlıklı ve gür bir saç yapısına sahip olmak için haftalık rutinlerinize ekleyebileceğiniz düzenli olarak kullanılması gereken en önemli bakım ürünlerinden biri olarak saç kremi en etkili sonucu görmeniz için de doğru bir seçim olacaktır. 

Saç kremi kullanırken etkili bir şekilde uygulama yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz;

  1. Saç tipine uygun bir şampuan ile saçların temizlenmesi sağlanmalıdır,
  2. Saç da kalan fazla suyun mutlaka havlu yardımıyla alınması gereklidir,
  3. Nemli saçın nazik bir şekilde taranması ve krem uygulamasına hazır hale getirilmesi gerekir,
  4. Seçilen kremin saçın dibine gelmeyecek şekilde boy ve uçlara gelecek şekilde yedirilmesi gerekir,
  5. Krem uygulandıktan sonra ürünün eşit şekilde yayılması için ince bir tarak yardımıyla tekrar taranması ve sonrasında kurutma işlemi yapılarak etkili bir saç kremi uygulaması yapılabilir.

Isıya Karşı Koruma Ürünleri 

Isı saç şekillendirme için en sık kullanılan yöntemdir. Saçın kolaylıkla kırılmaması ve ısıya karşı daha güçlü ve dirençli bir hal alması için kullanılan yöntemlerden en önemlisi düzenli olarak kullanılan ısıya karşı koruma ürünleri kullanılmasıdır. Bakım yaparken aynı zaman da koruma etkisi de göstermesi ısıya karşı koruma ürünlerinin saç bakım rutinine eklenmesi adına doğru bir adımdır.

Düzenli Olarak Saç Kestirmek 

Saç uçları en çok kırılan bölgedir. Kırıklar ise saçın hava almasını ve sağlıklı uzamasını engeller. Sağlıklı büyüme göstermesi istenile saçların mutlaka saç tipine göre bir şampuan ile temizlik ve saç bakım rutinin oluşturulması aynı zaman da düzenli olarak kestirilmesi önerilir. Kesim işlemi sonrası saç kırıklarından arınarak onarılmasını sağlar. Sağlıklı ve dökülme sorunu olmayan bir saç yapısı için düzenli olarak saç kestirmek kesinlikle gereklidir.

Saç Maskeleri ve Doğal Bakım Ürünleri 

Saç maskeleri deri ile saç uçları arasındaki tüm mesafenin temizlenmesine, sebum dengesinin sağlanmasına ve onarılmasına doğrudan etkilidir. Doğal bakım ürünleri ile saç bakım rutini oluşturmak ise kesinlikle etkili bir yöntem olmakla beraber gür ve parlak saçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Doğal bitki özleri, bal, süt gibi doğal etken maddelerin bulunduğu ürünleri ile saçlarınızın canlı ve dolgun görünmesi için tercih etmeniz uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Etiketler: Saç Bakımı
Mayıs 30, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR