Roza hastalığı, cilt yüzeyinde kızarıklık ve kaşıntı ile süregelen yaygın bir cilt problemi olarak tanımlanmaktadır. Roza yani gül hastalığı; şişlik ve ağrı ile karakterize ilerlemekte ve yüz bölgesinde derin kızarıklıklar oluşturmaktadır. Çoğunlukla 30 – 40 yaş aralığındaki kadınlarda görülen roza hastalığı, cilt problemlerinin kronikleşmesine neden olmaktadır.
Sivilce veya kurdeşen gibi cilt problemleriyle karıştırılsa da esasen kan damarlarından kaynak alan roza hastalığı; kişilerin büyük ölçüde acı çekmesine neden olmaktadır. Roza hastalığı, kişilerin cilt tonu eşitsizliği problemi yaşamasına ve bazı kozmetik ürünlere hassasiyet geliştirmesine sebebiyet vererek; günlük yaşamlarını büyük ölçüde zorlaştırmaktadır.
Dermatolojik bir rahatsızlık olan gül hastalığı, uzman hekimler tarafından tetkik edilmekte ve uygun bakım ürünleri ile tedavi edilmektedir. Söz konusu hastalığın, fizyolojik bir kaynağı olması nedeniyle; uzman hekimlerin yaptığı tetkik ve klinik testler, bu kaynağın bulunmasına yardımcı olmaktadır.
Roza Hastalığı Neden Olur?
Roza hastalığı, kişilerin cilt yüzeyinde yoğun ve ağrılı kızarıklıklarla süregelmekte ve yaşam kalitesi üzerinde olumsuz etki göstermektedir. Roza hastalığı nedenleri, pek çok farklı kaynaktan beslenmekte ve kişileri büyük ölçüde rahatsız etmektedir. Kişinin, söz konusu hastalığın belirtilerinden kurtulmak adına; mümkün olan en kısa sürede uzman doktorlardan yardım alması gerekmektedir.
Kalıtımsal özellikler, roza hastalığı nedenleri arasında yer almaktadır. Genetik olarak, yüz bölgesinde aşırı düzeyde kan damarı bulunan kişiler; roza hastalığı belirtilerini daha sık yaşamaktadır. Deri altındaki damarların, şişmesine veya aşırı ölçüde kan biriktirmesine sebebiyet veren roza hastalığı; genetik faktörler söz konusu olduğunda daha ağır seyretmektedir.
Aşırı stres, roza hastalığının en yaygın belirtileri arasında yer almaktadır. Dönemsel olarak aşırı düzeyde stres faktörlerine maruz kalan kişilerin; roza hastalığı geliştirdiği görülmektedir. Depresyon ve anksiyete gibi psikolojik rahatsızlıklardan beslenen roza hastalığı; kişilerin günlük yaşam kalitesini olumsuz anlamda etkilemekte ve ciddi düzeyde acı çekmelerine neden olmaktadır.
Roza Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
Roza hastalığı belirtileri; cilt yüzeyinde bölgesel kızarıklık, bazı cilt dokularında şişlik ve rahatsız edici ölçüde kaşıntı olarak sıralanmaktadır. Bu belirtilerin tümü, kişilerin büyük ölçüde acı çekmesine ve günlük hayatta sıkıntı yaşamasına neden olmaktadır. Söz konusu belirtilerin görülmesi halinde, mümkün olan en kısa sürede güvenilir bir dermatoloji uzmanından destek almak gerekmektedir.
Hassas cilt yapısı, roza hastalığına sahip olan kişilerin karakteristik özelliği olarak gösterilmektedir. Genellikle soğuk havalarda görülen roza hastalığı, kişilerin cilt kuruluğu problemlerini daha fazla yaşamasına neden olmaktadır. Hassas cilt yapısına sahip olan kişilerin, cilt bakım ve rutinlerini aksatmaması ve hassas/atopik ciltler için yüz temizleme jeli ürünlerinden yararlanması gerekmektedir.
Roza hastalığı belirtileri, nadir olarak mide bulantısı veya baş ağrısı ile de eş zamanlı ilerleyebilmektedir. Mide bulantısı veya baş ağrısı ile karakterize ilerleyen roza hastalığı, çoğunlukla bir alerjik reaksiyon olmaktadır. Böyle durumlarda, kişinin mümkün olan en kısa sürede alerji testi yaptırması ve yaşam standartlarını alerji testi sonuçlarına göre düzenlemesi gerekmektedir.
Roza Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?
Roza hastalığı, uzman hekimler aracılığıyla tetkik edilmekte ve uygun klinik kremlerle tedavi edilmektedir. Tam olarak tanımlanamayan bir hastalık olması nedeniyle, kişilerin büyük ölçüde endişe duymasına sebebiyet veren roza hastalığı; uzman dermatoloji uzmanları tarafından en profesyonel şekilde tedavi edilebilmektedir.
Oral antibiyotikler, roza hastalığının belirtileri üzerinde olumlu etki göstermektedir. Enfeksiyon giderici özelliği bulunan krem ve serumlar da roza hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, söz konusu tedavinin uzman bir dermatoloji uzmanı tarafından yürütülmesi olmalıdır. Roza hastalığı, klinik bir rahatsızlıktır ve uzman hekimler tarafından tetkik edilmektedir.
Roza hastalığının tedavi edilmesi için kişilerin, güneş kremi kullanımına her zamankinden daha fazla özen göstermesi gerekmektedir. Gül lekeleri, güneşin zararlı ışınları nedeniyle daha fazla büyümekte ve leke oluşumu gibi olumsuz durumlara sebebiyet verebilmektedir. 50 faktör güneş koruyucuların, düzenli olarak kullanılması; roza hastalığının kronikleşmemesi açısından önem arz etmektedir.
Roza Hastalığına Sahip Olan Kişilerin Dikkat Etmesi Gerekenler
Roza hastalığına sahip olan kişiler, sağlıklı ve işlenmemiş gıdalarla beslenmelidir. Günlük olarak en az iki litre kadar su içmek, yağlı ve işlenmiş gıdalardan uzak durmak ve söz konusu hastalığa sebebiyet veren faktörlerden kaçınmak; roza hastalığının yaygın belirtilerini azaltabilmektedir. Özellikle kış aylarında, nemlendirici bakım kremi ürünlerinin düzenli olarak kullanılması; roza hastalığının azalmasına yardımcı olmaktadır.
Roza hastalığından mustarip olan kişilerin, cilt bakım rutinlerine her zamankinden daha fazla özen göstermesi gerekmektedir. Cilt yüzeyinin temizlenmesi ve düzenli olarak serumlarla beslenmesi; roza hastalığının sebebiyet verdiği cilt problemlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır. Söz konusu hastalık, cilt yüzeyindeki makyaj kalıntılarından ve ölü derilerden büyük ölçüde beslenmektedir. Bu nedenle, cilt yüzeyini derinlemesine temizleyen kozmetik ürünlerden yararlanmak gerekmektedir.
Roza Hastalığı Olanlar Hangi Bakım Ürünlerini Kullanmalıdır?
Roza hastalığına sahip olan kişilerin, besleyici ve onarıcı özelliği olan bakım ürünlerini daha sık kullanması gerekmektedir. Roza hastalığı, cilt yüzeyini son derece hassas bir konuma getirdiği için cilt bariyerinin düzenli olarak beslenmesi önem arz etmektedir. Maruderm Bariyer Onarıcı Güçlendirici Ceramide Cilt Bakım Kremi, cilt dokularının daha dayanıklı olmasına ve roza hastalığının giderilmesine yardımcı olmaktadır.