İstenmeyen tüyler hem kadın hem de erkek bireylerin yaşam kalitesini düşürmekte ve hijyen açısından sorun teşkil etmektedir. İstenmeyen tüylerin giderilmesi için yapılan geleneksel uygulamalar, hiçbir şekilde sonuç vermemekte ve cilt sağlığı problemlerinin gelişmesine neden olabilmektedir. Ağda ve jilet gibi geleneksel yöntemler, cildin doğal yağ dengesini bozmakta ve tahriş oluşumunun hızlanmasına neden olmaktadır.
İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en kesin yolu, lazer epilasyon yaptırmaktır. Lazer epilasyon, koyu renkli kıl foliküllerini parçalamakta ve yeni tüy oluşumunu engellemektedir. Lazer epilasyon işlemi acı verici olsa da ağda veya jilet gibi geleneksel yöntemlerin veremediği sonucu vermektedir. İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en kesin yolu olan lazer epilasyon, birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
İstenmeyen Tüyler İçin Kesin Çözüm: Lazer Epilasyon
Lazer epilasyon, yoğunlaştırılmış lazer ışınlarının; kıl köklerini ve kıl foliküllerini parçalaması anlamına gelmektedir. Lazer ışınları ile parçalanan kıl kökleri, birkaç seans sonunda tamamen yok olmakta ve kişi istenmeyen tüy probleminden sonsuza kadar kurtulmaktadır. İstenmeyen tüy probleminin bilinen en kesin çözümü olan lazer epilasyon, birçok kişi tarafından güvenle tercih edilmektedir.
Lazer epilasyon, ağda ve jilet gibi geleneksel yöntemlerin tarihe karışmasını sağlamaktadır. Ağda, cilt yüzeyini tahriş etmekte ve sivilce oluşumunun hızlanmasına neden olmaktadır. Jilet ise kullanışlı çözümler sunmamakta ve cilt yüzeyinde kesikler oluşturmaktadır. Lazer epilasyon, tüm bu yöntemlerin işlevsiz kalmasına ve kişilerin istenmeyen tüylerden kurtulmasına olanak tanımaktadır.
Lazer Epilasyon Etkili Midir?
Doğru yöntemlerle uygulanan lazer, kıl köklerinin tamamen yok olmasına olanak tanımaktadır. Yoğunlaştırılmış lazer ışınları, koyu renkli objeleri hedef almaktadır. Vücut bölgelerine göre değişen seans sayıları, her adımda biraz daha azalma sağlamaktadır. Bacak ve genital bölge tüyleri, lazer epilasyon sürecinden daha hızlı sonuç alırken; yüz ve kol gibi ince tüylerin bulunduğu bölgeler daha geç bitmektedir.
Güzellik merkezleri ve bazı özel hastaneler, süreğen olarak lazer epilasyon hizmeti vermektedir. Herhangi bir kuruluştan hizmet alırken, söz konusu kuruluşun niteliksel özelliklerinin dikkate alınması gerekmektedir. Etik kurallar çerçevesinde çalışan ve doğru yöntemlerle hizmet veren kurumlar, lazer epilasyon yaptırmak isteyen kişilere büyük ölçüde yardımcı olmaktadır.
Lazer epilasyon aletinin temel amacı, cilt yüzeyine zarar vermeksizin kıl köklerini yakarak yok etmektir. Yoğunlaştırılmış lazer ışınları, cilt yüzeyine zarar vermeden kıl foliküllerini bulmakta ve o foliküllere bağlı olan tüyleri yakmaktadır. Bu işlem esnasında cilt yüzeyine zarar verilmemesi, lazer cihazının açık renkleri algılamamasından kaynaklanmaktadır.
Lazer Epilasyon Çeşitleri Nelerdir?
Günümüzde, birçok farklı lazer epilasyon cihazı kullanılmaktadır. Bu cihazların her biri farklı etki düzeyine sahip olup; farklı prensiplerle çalışmaktadır. Verimlilik düzeyi bakımından farklılık gösteren lazer epilasyon çeşitleri şu şekilde sıralanmaktadır:
- Aleksandrite: Alex lazer, bilinen en etkili epilasyon yöntemi olup; birçok kişi tarafından güvenle tercih edilmektedir. Alexandrite lazer, cilt yüzeyine temas etmeden uygulanmakta ve kıl köklerinin en hızlı şekilde yakılmasını hedeflemektedir. Bu işlem, son derece acı verici olsa da; lazer başlığı üzerindeki soğutucu hortum, hissedilen acının azalmasını sağlamaktadır.
- Diod: Alex lazer ile benzer prensiplere sahip olan diod uygulaması, yüz veya kol gibi ince tüylerin bulunduğu bölgelerde uygulanmaktadır. Diod lazer uygulaması esnasında, cilt yüzeyi kayganlaştırıcı jel yardımıyla nemlendirilmektedir. Ütüleme yöntemi olarak da adlandırılan diod lazer, cilt yüzeyine temas eder uygulanmakta ve tüy probleminin azalmasına yardımcı olmaktadır.
- IPL: IPL ışınları, lazer epilasyon ışınlarıyla karıştırılsa da; tamamen farklı prensiplerle çalışmaktadır. IPL, kıl köklerinin bir çeşit elektroşok yardımıyla etkisiz hale getirilmesini sağlamaktadır. Bu uygulama, tüy probleminin azalmasına ve tüylerin daha geç çıkmasına olanak tanımaktadır. Bununla birlikte, alexandrite ve diod gibi uygulamalar; IPL uygulamalarına nazaran çok daha etkili olmaktadır.
- Buz Lazer: Standart diod lazerin, buz başlıklı versiyonu olan buz lazer; her geçen gün daha popüler hale gelmektedir. İsminden dolayı acısız olarak algılansa da buz lazer esnasında da acı hissedilmektedir. Tüm lazer epilasyon uygulamalarında olduğu gibi buz lazer uygulamasından alınan verim, cihaz kalitesi ve profesyonel işlem ile doğru orantılıdır.
Lazer Epilasyon Kaç Seans Sürer?
Lazer epilasyon seansları, vücut bölgelerinin kıl yapısına ve kişilerin vücut direncine göre değişkenlik göstermektedir. Daha siyah ve daha kalın tüyler, lazer epilasyondan daha hızlı sonuç almaktadır. Lazer epilasyonun en hızlı sonuç verdiği vücut bölgeleri; genital bölge, alt bacak ve koltuk altı olarak sıralanmaktadır. Erkek bireylerde de durum aynı çerçevede ilerlemektedir.
Lazer epilasyon yaptıranlar, işlem esnasında hissettiği acıdan dolayı seviye düşüklüğü talep etmektedir. Lazer cihazının düşük seviyelerde ayarlanması, alınan verimin de aynı doğrultuda düşmesine neden olmaktadır. Yüksek ağrı eşiğine sahip olan kişiler, lazer epilasyon sürecinden daha hızlı sonuç almakta ve daha az seans ile istenmeyen tüylerden kurtulmaktadır.