500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Keratin İçeren Saç Bakım Ürünleri

Keratin İçeren Saç Bakım Ürünleri

Keratin, vücudun epitel hücreler ile tırnak, saç gibi alanlarında bulunan iyileştirici ve sağlıklı kalmasına yardımcı bir protein türüdür. Cildin elastikiyetini kaybetmemesi, tırnakların sert ve hızlı uzaması, saçların hızlı ve sağlıklı uzaması gibi pek çok noktada etkili olan keratin etkili bir saç bakımı parçasıdır. 

Keratin ile güzelleştirme dışarıdan alınacak besinlerle, kullanılan saç bakım ürünleri ile mümkün kılınabilir. Farklı ve çeşitli ürün yelpazesinin içerisinde pek çok ürün ile saç beslemesi sağlanabilir.

Keratin Saç Bakımının Önemi 

Keratin ile güzelleştirme saç üzerinde en etkili olan yöntemdir. Saçın ana etken maddelerinden biri olan keratin doğru bir bakım ile uygulandığında saçın sağlıklı bir yapıya kavuşması mümkün olabilir. Saçın onarılması ve dipten uca saç beslenmesi yapılması için doğru uygulama yapılması keratin bakımında oldukça önemlidir. Saçın parlaklığını geri kazanması, saç uçlarındaki kırıkların onarılması, elektriklenmemesi gibi pek çok pozitif özelliği ile sıklıkla tercih edilmektedir. 

Saç güzelliği için keratin uygulanması saç bakımındaki önemli noktaları ise şu şekilde belirtilebilir;

  • Kimyasal sebebiyle zarar görmüş saçların onarılmasını sağlar,
  • Parlak ve güçlü bir saç görünümü sağlar,
  • Incelen saçların güçlenmesinde etkilidir,
  • Saçların sağıklı uzamasını sağlar,
  • Elektriklenmeyi durdurur,
  • 3-5 ay arasında düz ve güçlü saç etkisi yaratarak şekillendirici kullanımına gerek duyulmamasına sebep olur.

Keratin İçeren Şampuanlar 

Keratin içeren şampuanlar saçın temizlenirken aynı zamanda saç beslenmesi yaparak çok daha sağlıklı bir hal almasında etkili rol oynar. Saç bakım ve onarımı yapılırken saç temizliği yaparken aynı zaman da saçın parlaklığını geri kazanması, nem oranının korunmasını, saç kırıklarının minimum düzeye düşürülmesi gibi pek çok farklı özelliği ile de dikkat çeken keratin içeren şampuanlar ile saçlar çok daha kolay taranabilir. 

Saç bakımı yapabilmek ve kişisel olarak kullanım sağlayabilmek adına sıklıkla tercih edilen keratin içeren şampuanlar sağlıklı bir rutin ile düzenli olarak uygulanırsa net ve gözle görülür bir sonuç alınması da mümkün olacaktır. Saç güzelliği kadınlar tarafından çok önemsenen ve görsel algıya doğrudan etki eden önemli noktalardan biri olarak keratin kullanımı sonrasında daha dolgun, parlak, nemli bir görünümle etkilerini gösterecektir.

Keratin İçeren Saç Maskeleri 

Yoğun ve saç derisinden saç uçlarına kadar etki edebilecek güçte etkili bir ürün olarak kullanılan keratin içeren saç maskeleri ile beklentinizin tamamen karşılanması mümkün olabilir. Saçın doğal yapısını güçlendirerek onarımını, yenilenmesini, kırıkların iyileştirmesini sağlamak amacıyla tercih edilebilir. Saç beslenmesi için keratin saç maskeleri eşsiz bir seçim olarak kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilebiliyor. 

Aynı zamanda saç güzelliği ve saçın dipten uca onarılması için yoğun bir saç kremi kıvamında olan keratin saç maskeleri ile uzun süreli saç bakımı yapmak da mümkün olabilir. Hafta da 1 veya 2 defa kullanılabileceğiniz saç maskelerinin yoğun içeriği sayesinde kısa sürede beklediğiniz etkiyi göstermesi için saçınızın durumu takip edilmeli ve sonrasında uygulama yapılmalıdır.

Keratinli Saç Kremi Seçimi 

Keratin ile güzelleştirme saç üzerinde rahat ve pratik bir şekilde uygulanabilecek kusursuz bir yöntemdir. Keratinli saç kremi ile nemli temiz saça dipten uca kullanım sağlanması yoğun ve sürekli olarak uygulanabilecek eşsiz bir seçim olacaktır. Keratin saçın ana maddelerinden biri olması sebebiyle yoğun ve etkili bir içeriğe sahip olmasıyla saçlarınızın güzelleşmesi ve beraberinde kırık uçlarının onarılması, parlaklığın geri kazanılması gibi pek çok sebeple keratinli saç kremi kullanılması yerinde bir seçim olacaktır.

Keratin Bakımı Etkileri 

Keratin bakımı ile saçın dış katmanının güçlenmesi ve dirençli bir hale gelmesi sağlanabilir. Saç bakım yöntemleri arasında sıklıkla tercih edilen keratin ürünleri ile bakım yapılması saçın zarar görmüş kısımları onarılır ve iyileştirme sağlanır. Böylece saçın sağlıklı ve güçlü bir hale getirilmesi de mümkün olmaktadır. Sonrasında maruz kalacağı ısıl işlemler ve dış etmenlerden de en az seviyede etkilenmesi mümkün olan güçlü bir saç yapısına erişmek için keratin ile güzelleştirme en etkili seçim olarak kabul edilebilir.

Doğal Keratin Ürünleri 

Keratin çok güçlü ve etkili bir maddedir. Doğal ürünler üzerindede bulunan keratin pek çok farklı sebze, meyve üzerinden kazanılabilir. Keratin üretiminin vücut üzerinde artış göstermesine sebep olan meyve sebzeler ise şu şekilde tercih edilebilir;

  • Brokoli
  • Soğan
  • Lahana
  • Pırasa
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Dana ciğeri
  • Balık
  • Süt 

Evde Keratin Bakımı Önerileri

Kuaföre gitmeden evde saç bakımı yapmak mümkündür. Keratin ev ortamında da doğal bir şekilde uygulanabilir. Saçların tuzsuz bir şampuan ile yıkanması ve ılık su ile mutlaka ürünün tamamen arındırılması sağlanmalıdır. Saçların ıslak bırakılması ve sonrasında keratin şampuanı ile yıkanması gereklidir. Şampuan yaklaşık 20-25 dakika saçlarınızda bekletildikten sonra içerisindeki etkin maddenin saç tellerinize etki etme işlemi tamamlanacaktır. Yeterli protein miktarının saça etki etmesi ile birlikte saç beslenmesi tamamlanarak ılık su ile durulanma işlemi yapılmalıdır. 

Saç düzleştirici ile kurutulan saç en ince ve detaylı haliyle düzleştirilmeli, ardından keratin bakım serumu uygulamasına geçilmelidir. Keratin serumu saç diplerine uygulandıktan sonra kurutma makinesi ile saç tekrar kurutulmalı ve keratin bakım maskesi nemli saça uygulanarak düşük ısıda kurutulmalıdır. Keratin bakım kremi ile işleminizi bitirerek 3 gün boyunca saçın tekrar yıkanmaması ve doğal nem, sebum dengesinin kazandırılmasına destek olunması gerekli adımlardan biridir. 

Etiketler: Saç Bakımı
Mayıs 30, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR