500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Kapalı Komedon Nasıl Geçer? Kapalı Komedondan Kurtulma Rehberi

kapalı komedon

Halk dilinde beyaz nokta olarak da bilinen kapalı komedon, cilt yüzeyindeki yağ kalıntılarının ve ölü hücrelerin birikmesi sonucu oluşmaktadır. Cildin düzenli olarak temizlenmemesi, ölü hücrelerden ve makyaj kalıntılarından arındırılmaması; komedon oluşumuna neden olabilmektedir.

Hormonsal dengesizlikler, bazı ilaçların yan etkileri ve yanlış beslenme alışkanlıkları; komedon oluşumunun ana nedenleri olarak sıralanmaktadır. Kapalı komedon temizliği; uzman dermatoloji uzmanları ile yapılabileceği gibi, evde bulunan doğal ürünlerle de gerçekleşebilmektedir.

Kapalı Komedon Nedir?

Komedon, kıl köklerinde veya açılan gözeneklerde ortaya çıkan beyaz noktaların terim ifadesi olarak tanımlanmaktadır. Makyaj kalıntısı veya ölü deri ile tıkanan gözenekler, kapalı ve açık komedon oluşumuna sebebiyet vermektedir. Komedon oluşumu, siyah nokta ve sivilce oluşumuna nazaran daha sancılı bir şekilde gerçekleşmektedir.

Kapalı komedon, deri altında oluşan tıkanıklığa verilen isimdir. Halk arasında yağ bezesi olarak da adlandırılan kapalı komedonlar, göz çevresine tamamen yayılarak kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir. Kapalı komedon oluşumu, çeşitli faktörler nedeniyle ortaya çıkan bir sağlık problemi olarak görülmektedir.

Açık Komedon Nedir?

Açık komedon, deri yüzeyinin daha üst kısımlarında oluşmakta ve siyah renkli bir yapıya sahip olmaktadır. Halk arasında siyah nokta olarak bilinen açık komedon, gözenekler çeşitli nedenlerden dolayı kir ve bakterilerle dolması yoluyla oluşmaktadır. Dıştan siyah görünen açık komedonlar, kişilerin pürüzsüz bir cilde sahip olmasını engellemektedir.

Açık komedon, kapalı komedona nazaran daha kolay bir şekilde geçmektedir. Peeling yapmak, maske uygulamak ve çeşitli arındırıcı bakım ürünlerinden yararlanmak, açık komedon oluşumunun önüne geçebilmektedir. Bu rutinlerin düzenli bir şekilde yapılması, uzun vadede açık komedon oluşumunu engellemektedir.

Kapalı Komedon Neden Oluşur?

Kapalı komedon oluşumuna sebebiyet veren pek çok farklı faktör bulunmaktadır. Kapalı komedonlar; yüz de dâhil olmak üzere, vücudun hemen hemen her yerinde görülebilmektedir. Çeşitli vücut bölgelerinde tahriş oluşması, kapalı komedon gibi cilt problemlerine davetiye çıkarmaktadır.

Kapalı komedon oluşumunun bir diğer nedeni sigaranın cilt üzerindeki olumsuz etkileri olarak gösterilmektedir. Sigara, cilt yüzeyinin kimyasını bozmakta ve hızlı bir şekilde hücre tahribatı gerçekleştirmektedir. Kapalı komedon gibi cilt problemlerinin yaşanmaması için sigara kullanımının bırakılması gerekmektedir.

Makyajla uyumak ve kalitesiz makyaj malzemeleri kullanmak, kapalı komedonlara davetiye çıkaran diğer nedenler olarak sıralanmaktadır. Makyajın cilt yüzeyinde oluşturduğu tahribat, kapalı komedon oluşumuna sebebiyet verebilmektedir. Bu durumun önüne geçmek adına, makyaj kullanımının optimize edilmesi ve kaliteli makyaj malzemelerinin tercih edilmesi önem arz etmektedir.

Kapalı komedon oluşumunun en yaygın nedeni, aşırı düzeyde yağlı besin tüketmek olarak gösterilmektedir. Vücuda alınan fazla düzeydeki yağ, kolesterol problemleri de dahil olmak üzere pek çok hastalığın hızlı bir şekilde gelişmesine neden olmaktadır. Kapalı komedon oluşumu da aşırı düzeyde yağ tüketmekten kaynaklı gerçekleşmektedir.

Kapalı Komedon Nasıl Geçer?

Komedon temizliği, cildiye uzmanları veya güzellik teknisyenleri aracılığıyla yürütülen profesyonel bir süreçtir. Bu sürecin verimli bir şekilde yürütülmesi için tüm tedavi basamaklarının titizlikle uygulanması gerekmektedir. Elle sıkma, vakum teknolojilerinden yararlanma ve komedon aletleri kullanma; komedon temizliği yöntemlerinden bazıları olarak gösterilmektedir.

Cilt yapısına zarar vermeden komedon temizliği yapmak için uzman kişilerle çalışılması gerekmektedir. Kapalı komedonların ayna karşısında çıkarılmaya çalışılması, cilt yüzeyinin geri dönüşü olmayacak şekilde hasar almasına neden olmaktadır. Amatör yöntemlerle kapalı komedon çıkarmaya çalışmak, çok daha büyük ve çözümü olmayan problemlerin oluşmasına yol açmaktadır.

Cilt üzerindeki komedon oluşumunu engellemek için “komedonejik değildir” yazılı ürünlerin kullanılması gerekmektedir. Komedon oluşumuna sebebiyet vermeyen cilt bakım ürünleri; yağlanmaya müsait olan ciltlerin tıkanmasını önlemektedir. Bu sayede yağ bezesi oluşumu ve komedon tıkanıklığı en aza indirilmektedir.

Kapalı Komedon Kendiliğinden Geçer Mi?

Komedon temizliği ve komedon temizliğine destek veren ürünlerin kullanılması, komedon oluşumunun engellenmesine yardımcı olmaktadır. Kapalı komedon problemi, kendi kendine geçebilecek bir problem değildir. Sürecin uygun ürünlerle sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, komedon oluşumunun tekrarlamaması için önem arz etmektedir.

Cilt bakım ürünlerinin kullanımının yanı sıra, doğru beslenme alışkanlıklarına sahip olmak da komedon oluşumunu engelleyebilmektedir. Yeterli düzeyde su içmek, aşırı yağlı yiyeceklerden uzak kalmak ve yeterli düzeyde vitamin almak; kapalı komedonların hızla azalmasına yardımcı olmaktadır.

Evde yapılan bazı bakım rutinleri, komedon oluşumunun engellenmesine yardımcı olabilmektedir. Uygun yapıdaki doğal ürünler ile komedon oluşumunu en aza indirilmektedir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken, kullanılacak olan doğal ürünün cilt yapısına uygun olup olmadığının tespit edilmesidir. Cildin nem dengesini bozacak doğal ürünler, komedon oluşumunu daha da arttırmaktadır.

Evdeki Ürünlerle Kapalı Komedondan Kurtulmak Mümkün Müdür?

Evdeki ürünlerle, kapalı komedondan kurtulmak mümkündür. Evde uygulanan bakım ve rutinlerinden ilki cilt temizliğinin düzenli hale getirilmesi olmalıdır. Düzenli bir şekilde temizlenmeyen ve makyaj kalıntılarından arındırılmayan ciltler, kapalı komedon oluşumuna açık bir hale gelmektedir.

Doğal içerikli bakım yağları ve bitki özleri, komodon oluşumunu azaltabilmektedir. Örneğin alovera özü, içerdiği antioksidanlar sayesinde yağ düzeyinin dengelenmesi sağlamaktadır. Cilt yüzeyindeki yağ oranının azaltılması, kapalı komedon oluşumunun önüne geçmektedir.

Kapalı Komedon Ne Kadar Sürede Geçer?

Kapalı komedon, düzenli bir şekilde temizlenen cilt yüzeyinde uzun süre kalmamaktır. Cilt bakımı aşamalarının düzenli bir şekilde yürütülmesi ile en fazla bir hafta içerisinde yok olabilmektedir. Aşırı düzeyde şiş ve ağrılı komedonların geçmesi ise daha uzun sürelerde gerçekleşebilmektedir.


 
Etiketler: kapali-komedon
Aralık 30, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR