Yağlı ciltlerin bakımı ve korunması için güneş kremi kullanmak gerekmektedir. Güneşten gelen UV ışınlar; melanin üretimini arttırmakta, ciltte güneş lekelerinin ve yanıkların oluşmasına yol açmaktadır. Güneş lekeleri, ciltte renk eşitsizliği oluştururken; güneş yanıkları kızarıklık, yanma hissi ve kaşıntı problemlerine sebep olmaktadır.
Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için, koruyucu güneş kremi kullanmak gerekmektedir. Güneş kremlerinin; +50 SPF özellikte ve cilt tipine uygun olması gerekmektedir. Kuru ciltte, yağ bazlı güneş kremleri tercih edilebilirken; yağlı cilt için su bazlı güneş kremlerinin kullanılması gerekmektedir.
Güneş ışınları; cildi kurutmakta ve nem kaybına sebep olmaktadır. Vücut; kuruyan cildi dış etkenlere karşı korumak için, daha fazla sebum üretmekte ve cilt yapısını daha yağlı hale getirmektedir. Bu sebeple, yağlı cilt tipine sahip bireylerin güneş kremleri kullanmaları gerekmektedir. Yağlı cilt tipine sahip bireyler; güneş kremi seçerken ürünün şu özelliklere sahip olup olmadığını incelemelidirler:
- Güneş kreminin akışkan yapıda olması gerekmektedir.
- Güneş kreminin su bazlı olması ve kolay emilmesi gerekmektedir.
- Güneş kreminin gözenekleri tıkamaması gerekmektedir.
- Güneş kreminin yağlanmadan dolayı oluşan parlamayı önlemesi ve matlaştırıcı özelliğe sahip olması gerekmektedir.
Yağlı Cilt Yapısı Nedir?
Cildi nemini korumak için üretilen bileşenlere, sebum adı verilmektedir. Nem dengesinde düzensizlik bulunan bireylerin; sebum üretimi artabilmektedir. Vücut; cildi dış etkenlerden korunmak ve nemlenmesini sağlamak için sürekli sebum üretmektedir. Bunun sonucunda da yağlı cilt tipi ortaya çıkmaktadır.
Yağlı ciltlerin; gözeneklerinin büyük ve akne oluşturmaya yatkın olduğu görülmektedir. Bu cilt tipine sahip bireylerde; siyah ve beyaz noktalar, burun üstünde ve çene bölgesinde tüylenme sorunu görülebilmektedir.
Cilt tipi yağlı olan bireylerde; cildin fazla yağdan dolayı parladığı görünmektedir. Yağlı cilt bakım ve temizleme işlemleri düzenli olarak yapıldığında sebum üretiminin dengelenmesi desteklenmektedir. Yağlı ciltlerin temizliğinde doğru ürünler kullanılırsa, cilt tipi normale çevrilebilmektedir.
Yağlı Ciltlerin Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Yağlı cilt bakımı, diğer cilt tiplerine oranla daha fazla özen istemektedir. Yağlı ciltlerde bakım işlemleri aşamalar halinde yapılmakta, en çok özen de temizlik aşamasına verilmektedir. Yağlı cilt bakımı için uygulanması gereken aşamalar şu şekilde sıralanabilir:
- Temizlik: Yağlı ciltlerin; sabah ve akşam, yağlı ciltler için üretilen temizleyicilerden yararlanarak, temizlenmesi gerekmektedir. Yağlı ciltlerin temizliğinde, sıcak su kullanılmamalıdır. Yağlı ciltlerde, düzenli ve doğru olarak temizleme işlemleri yapılmadığında; gözeneklerin büyüdüğü, akne oluştuğu, siyah ve beyaz noktaların arttığı görülmektedir.
- Tonik uygulamak: Temizlenmiş ve yağdan arındırılmış cilde tonik uygulamak; gözenekleri sıkılaştırmakta ve cildi yatıştırmaktadır. Toniklerin içerisinde bulunan salisilik, glikolik ve laktik asitler; sebum dengesini düzenlemeye ve cilt tipini normale döndürmeye yardımcı olmaktadır.
- Gözenekleri derinlemesine temizlemek: Yağlı ciltlerde, gözeneklerin kısa sürede kir tabakasıyla dolduğu görülmektedir. Kirli görünümünden kurtulmak, siyah ve beyaz noktaların artışını önlemek ve akne oluşumunu engellemek için; gözeneklerin derinlemesine temizlenmesi ve gözenek küçültücü ürünlerin kullanılması gerekmektedir. Maske ve peeling uygulamalarıyla gözenekler derinlemesine temizlenebilmektedir. Bu uygulamaların ardından, Maruderm Gözenek Sıkılaştırıcı, Siyah Nokta ve Akne Karşıtı BHA Tonik kullanılarak; gözeneklerin daha küçük hale gelmesi ve sebum üretiminin azalması sağlanabilmektedir.
- Nemlendirmek: Düşünülenin aksine yağlı ciltlerin de nemlendirilmeye ihtiyacı bulunmaktadır. Yağlı ciltlerin bakımı için özel olarak üretilen nemlendiriciler kullanılarak, sebum üretim dengesi düzenlenebilmektedir.
Yağlı Ciltler İçin Güneş Kremi Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yağlı ciltler için güneş kremi kullanmak; cilt lekelerinin, gözenek büyümesinin ve cilt kalınlaşmasının önüne geçmektedir. Sıcak ve güneş; cilt kuruluğunu arttırarak, sebum üretimini hızlandırmaktadır. Gözeneklerden gelen yoğun sebum; cildin parlamasına, kirli görünmesine, güneş lekelerinin daha hızlı oluşmasına ve akne oluşumuna sebebiyet vermektedir. Bu sebeplerden dolayı yağlı cilt güneş kremi kullanılması gerekmektedir.
Yağlı ciltlere uygun güneş kremlerinin sahip olması gereken özellikler şu şekilde sıralanabilir:
- T bölgesinde oluşan yoğun parlamayı engelleyebilmelidir.
- Su bazlı olmalı ve daha akışkan bir forma sahip olmalıdır.
- Cilt tarafından kolay emilebilmelidir.
- Ağır bir kokusunun olmaması gerekmektedir.
- Akne oluşumuna karşı cildi beslemelidir.
- +50 SPF özellikte olması gerekmektedir.
- Cilt bariyerini güçlendirmelidir ve cildi nemlendirmelidir.
Maruderm Spf +50 Leke Karşıtı Güneş Kremi
Maruderm SPF+ 50 Leke Karşıtı Güneş Kremi güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı güçlü bir koruma sunmaktadır. SPF +50 özellikte olması ve ciltte kolay emilen yapısıyla güneş lekelerinin oluşumunu önlemektedir.
UVA/UVB koruması için özel olarak geliştirilen kremin, içeriğinde Alpha Arbutin bulunmaktadır. Alpha Arbutin renk pigmentlerinin koyuluğunu açmakta ve yoğunluğunu azaltmaktadır. Bu sayede, Maruderm’in SPF +50 Leke Karşıtı Güneş Kremi var olan cilt lekelerinin görünümü de en aza indirmektedir.
Maruderm’in SPF +50 Leke Karşıtı Güneş Kreminin yapısı akışkan ve su bazlıdır. Tüm cilt tiplerine uygundur ve yağlı cilt güneş kremi olarak kullanılabilmektedir. T bölgesinde oluşan parlamayı engellemeye ve cildin mat bir görünüme kavuşmasına yardımcı olmaktadır. Cilt bariyerini güçlendirmekte ve cildi nemlendirmeketedir.
Maruderm’in SPF +50 Leke Karşıtı Güneş Kremi dört mevsim kullanılabilmektedir. Kremin su bazlı olması; cilt tarafından kolayca emilebilmesine ve yağlı cilt güneş kremi olarak kullanılmasına olanak tanımaktadır. Tüm cilt tipleri için uygun olan bu ürün, güneşe çıkmadan 15-20 dakika önce kullanılmalıdır. Kremin etkili bir koruma sunabilmesi için, 2 saatte bir tekrar uygulanması gerekmektedir.