500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Güneş Kremi Kullanırken Yapılan Hatalar

Güneş Kremi Kullanırken Yapılan Hatalar

Güneş kremi kullanırken yapılan hatalar, arasında bilinen ve en sık tekrar edilen uygulama sadece yaz aylarında güneş kremi kullanılmasıdır. Güneşe çıkmada önce uygulama yapılması ve kış aylarında özellikle güneş kremi kullanılmaması cilt için yapılabilecek en kötü adımlardandır. Güneşin zararlı etkilerinden kış aylarında da etkilenecek olan cildin çok iyi bir şekilde korunması adına önemli bir adım olarak cilt tipine uygun bir ürün tercihinde bulunulması ve gün içerisinde ürün uygulamasının tekrar edilebilmesi çok önemlidir. 

En çok yapılan hatalar arasında ise cilt dokusunun sadece yüz bölgesinden ibaret olması düşünüldüğünden boyun ve açıkta güneşe maruz kalabilecek olan diğer bölgelerin uygulama dışında bırakılması güneş kremi kullanılırken yapılan hatalar arasında yer almaktadır. Cilt tipine uygun olmayan ürünlerin ve kalitesiz içeriklere sahip olan ürünlerin kullanılması ise yapılan hatalar arasında ön plana çıkan bir diğer nokta olarak kabul edilebilir. 

Güneş kremi kullanılırken yapılan hatalar arasında belirgin olarak gözlemlenen en önemli nokta ise gün içerisinde suya, tere ve neme karşı uygun ürün kullanılmamasına rağmen ürünün tekrarlanmamasıdır. Gün içerisinde mutlaka etkisini yitirmemesi adına güneş kreminin yenilenebilmesi gereklidir. 2-3 saatte bir kez tekrarlanmaması ürünün etkisini yitirmesine sebep olabilir. 

Yetersiz Miktarda Kullanmak 

Ürün tercihini cilt tipine uygun olarak seçmek ve cilt için yeterli miktarı sağlayabilmek cilt bakımı için çok önemlidir. Yetersiz miktarda kullanmak ürünün cilt üzerindeki etkilerini azaltacağından önemsiz bir hal alabilir. 3 parmak yöntemi kullanılarak cilt üzerinde uygulama yaparken mutlaka miktarın doğru ayarlanması gerekmektedir. Etkisini gösterebilmesi ve mutlaka uzun süre koruma sağlanabilmesi için de gün içerisinde ürün uygulamasının tekrarlanması önemli bir adım olacaktır. 

Yetersiz miktarda kullanmak ürünün cildiniz için var olan etkisini azaltarak çok kısa süre içerisinde korumanın etkilerini yitirmesine sebep olacaktır. Tamamen etkisini göstermesi için güneş kreminin mutlaka güneşe çıkmadan en az 40 dakika önce kullanımının sağlanması gerekmektedir. Su ile temas ettikten sonra 3-4 saatte bir veya suya dayanıklı ürünlerde 5-6 saatte bir kez olmak üzere uygulamanın tekrarlanması çok önemlidir.

Su Geçirmez Olmayan Ürünler Kullanmak 

Cildin çok daha sağlıklı olabilmesi için gerekli olan etkilerini görebilmek için güneşe karşı koruma amaçlı kullanılan ürünlerin su geçirmez olmayan ürünler olması doğru değildir. Uzun süre etkisini sürdürebilmesi için tercih edilen ürünlerin suya ve tere karşı dirençli olması dayanıklılığını sürdürebilmesi etkisini ve cilt üzerindeki korumayı sağlayabilmek adına da doğru bir seçim olacaktır. 

Su geçirmez olmayan ürünler kullanılması cilt dokusunun çok kısa süre içerisinde suyla temas ettikten sonra korunmasız bir hal almasını sağlayabilir. Bu sebeple özellikle sık bir şekilde tekrar isteyen uygulama sonrasında korumanın sürekliliği sağlanabilir. Farklı pek çok ürünün kullanılmasının yanı sıra etkisini sürdürebilecek olan ürünlerin kullanabilmesi çok önemlidir. 

Koruma Faktörü Seçiminde Hata Yapmak 

Güneş kremi kullanımı cildin güneşin zararlı etkilerinden korunmak ve dış etkenlere karşı korunabilmek adına çok önemlidir. Koruma faktörü seçiminde hata yapmak yeterli korunmanın sağlanamamasını gösterecektir. Etkisini uzun süre gösterebilmesi ve yoğun güneş ışınlarına karşı koruma sağlayabilmesi için SPF korumasının yüksek olmasının önemi çok büyüktür. 

Koruma faktörü seçiminde hata yapmak özellikle hassas ve atopik cilt tipleri için çok özen gösterilmesi gereken ve uzak durulması gereken durumlar arasında yer almaktadır. Etkisini uzun süre gösterebilmesi ve özellikle hassas ciltler için yeterli korumayı sağlayabilmek için en az 50+ faktör güneş kremi kullanılması çok önemlidir. 50+ SPF koruma ve üzeri bir ürün tercihinde bulunulması hassas ve korunmaya çok daha ihtiyaç duyan cilt tipleri için önemlidir. 

Tek Seferlik Uygulamak 

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak ve sonrasında uzun süre korumanın sürekliliğini sağlayabilmek için tek seferlik uygulamak yanlış bir davranıştır. Güneşe çıkmadan en az 40 dakika önce güneş kreminin uygulanması cildin çok daha sağlıklı bir şekilde korumaya alınmasını sağlayacaktır. Cildin doğru ve yeterli miktarda uygulama yapılarak korunması için mutlaka gün içerisinde 2-3 saatte bir kez olmak üzere uygulamanın tekrarlanması çok önemlidir. 

Tek seferlik uygulamak cilt dokusunun ter ve nem sonrasında ürünle olan bağını kaybetmesi dolayısıyla yeterli olmayacaktır. Hızlı bir şekilde etkisini görebilmek için de mutlaka uygulamanın 3 parmak yöntemi kullanılarak cilt tipine göre yoğunluğunu ayarlamak çok önemlidir. Dikkatli bir şekilde ürün uygulanması çok daha etkili bir koruma elde edilmesine de olanak tanıyacaktır. 

Güneş Kremi ve Makyajı Aynı Anda Uygulamak 

Makyaj yapmadan önce mutlaka cildin temizlenmiş tonik uygulanmış ve cilt bakım rutinini tamamlamış olması gereklidir. Farklı pek çok içeriğe sahip olan makyaj malzemelerinin mutlak suretle cilt dokusuyla bütünleşebilmesi için güneş kremi ve makyajı aynı anda uygulamak doğru değildir. Etkisini uzun süre hissedebilmek ve yeterli korumayı sağlayabilmek için makyaj öncesi güneş kremi en az 20 dakika evvel kullanılmalıdır.

Güneş kremi ve makyajı aynı anda uygulamak doğru ve yeterli bir uygulama değildir. Cilt bakım rutini oluşturarak çok hızlı bir şekilde etkisini gösterebileceğiniz yoğunlukta bir güneş kremi koruması ile mutlaka 3-4 saatte bir tekrar edecek şekilde kullanılmalıdır. 

Spor Yaparken Sadece Terlemeyle Yenilemek 

Cilt bakım rutini içerisinde güneş kremi kullanılması hemen her ortamda her gün düzenli olarak kullanılması çok önemlidir. Spor yaparken sadece terlemeyle yenilemek ise oldukça yanlış bir davranıştır. Uzun süre hissedebilmek ve çok konforlu bir şekilde güneşe ve dış etkenlere karşı koruma sağlayabilmek adına gün içerisinde güneş kreminin her koşulda 2-3 saatte bir kez yenilenmesi gerekmektedir. Tamamen etkili ve özel bir koruma sağlayabilmek için mutlaka etkisini yitirmeden ürünün tekrar edilmesi çok önemlidir. 

Suya karşı ve tere karşı dayanıklı ürünler kullanılması halinde ise mutlaka 5-6 saatte bir kez ürün uygulamasını yenilemek gereklidir.Spor yaparken sadece terlemeyle yenilemek oldukça yanlış bir davranıştır. Tamamen etkili ve özel bir ürün olarak kendi cilt tipinize uygun bir tercih bulunulması cildin dokusunu ve kendine has nem bariyerini korumasına da yardımcı olacaktır. Sebum dengesini ve nem bariyerini koruyabilmek adına da ürünü 2-3 saatte bir kez uygulayabilmek gereklidir.

Sadece Plajda Değil Günlük Hayatta da Kullanmak 

Güneş kremi hem güneşin zararlı etkilerinden hem de dış etkenlerden korunmak adına çok önemli bir yere sahiptir. Fakat yanlış bilinen bir uygulama olarak sadece plajda değil günlük hayatta da kullanmak çok daha doğru bir adım olabilir. 

Etkisini uzun süre hissedebilmek ve beraberinde çok daha konforlu bir cilt koruması sağlayabilmek için mutlaka günlük hayatta da cilt bakım rutinine eklenmesi gereklidir.Sadece plajda değil günlük hayatta da kullanmak kişisel alanınızda cildiniz için yapabileceğiniz en güze iyilik olabilir. 

Cildin yaşlanma etkilerini azaltmak çok daha canlı ve dolgun bir görünüme kavuşmak için güneş kremi kullanımının günlük hayatta mutlaka kullanılması gereklidir.Çok uzun süre korumanın sürekliliği sağlayabilmek için gün içerisinde tekrarlanması da çok önemlidir. 

Etiketler: Cilt Bakımı
Temmuz 05, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR