500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Cilt Güzelleştirme İçin Maske Uygulama Rutini

Cilt Güzelleştirme İçin Maske Uygulama Rutini

Cilt güzelleştirme için maske uygulama, çok önemli bir cilt bakım adımıdır. Tamamen etkili bir sonuç alınabilmesi için düzenli bir uygulama yapılması ve cilt tipine uygun bir ürün kullanılması çok önemlidir. Cilt yüzeyinde meydana gelen pek çok hasarın sebebi cildin iyi bir şekilde temizlenememesidir. 

Bu sebeple cilt yüzeyinin mutlaka çok iyi bir şekilde temizlenmesi, tonik ve maske uygulaması yapılması gerekmektedir. Doğru bir ürün tercihi yaparak hızlı bir şekilde cildin temizlenmesini ve gözeneklerin kısa süre içerisinde sıkılaşmasını sağlamak mümkündür.Cilt tipini bilmek ve doğru ürün tercihinde bulunmak cilt güzelleştirme için maske uygulama adına çok önemlidir.

 Kendi cilt tipinize uygun içeriklere sahip cildinizin ihtiyaçlarını karşılayabilen ve beklentilerinize karşılık veren bir maske uygulamasını haftalık cilt bakım rutininize eklemek kendiniz için atacağınız en güzel adım olarak kabul edilebilir.

Ciltteki ölü deriyi temizlemek ve cildin derinlemesine temizlenmesini sağlamak sivilce, akne gibi pek çok oluşumun önüne geçerek parlak ve sıkı bir görünüme sahip olunabilir.Cildi güzelleştirme için maske uygulama genel bir rutinde tekrarlanabilmesi halinde ok daha gergin ve daha az kırışıklık oluşan bir alt yapı elde edilmesini de sağlayacaktır. 

Cilt Tipine Uygun Maske Seçimi 

Cildinize ait özellikleri bilmek ve ihtiyaçlarına cevap verebilmek çok daha özel ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olacaktır. Tamamen etkili bir sonuç alabilmek için yapılması gereken ise öncelikli olarak cilt tipine uygun maske seçimi yapabilmek olmalıdır. Yağlı cilt tipine sahip kişilerin mutlaka çok daha derinlemesine temizlik yapabilecek özelliklere sahip olan kil maskeleri kullanmaları önerilmektedir. Sivilce ve akne oluşumunu önlemek adına önemli bir adım olabilir. ‘Maruderm çay ağacı yağı içeren salisilik asit içeren kil maskes’yağlı cilt tipine sahip kişiler için kusursuz bir seçim olabilir. 

Kuru cilt tipine sahip kişilerin ise tamamen nemlendirici özelliği yoğunlukta olan ürünler kullanmaları önerilir. ‘Maruderm kahve özü ve yeşil çay özü içeren tazeleyici maske’ ise tamda aradığınız o kusursuz nemlendirici özelliklerini sağlayabilecek ürün olarak kabul edilebilir. Hassas ciltler için ürün seçimi yaparken özellikle çok daha dikkatli olunması önerilirken cilt üzerinde alerjik etkiler oluşmaması adına haftada kez ürün kullanımı önerilir.

Dış etkenlerden korunabilmek ve cildin derinlemesine temizlenebilmesi için yapılması gereken haftada 1 veya 2 kez maske kullanımı çok önemli bir rutin dengesi oluşturmanızı sağlayabilir. Cildin sıkı ve pürüzsüz görünmesi için mutlaka doğru bir uygulama yapılması gereklidir. Cilt tipine uygun maske seçimi yapabilmek için cildin güncel durumunu da göz önünde bulundurarak hareket edilmesi önerilir. 

Doğru Temizlik Adımları 

Cildin sağlıklı ve pürüzsüz görünmesi için öncelikli olarak uygulanması gereken cilt bakım rutini sıralamasında doğru temizlik adımları yapılması gereklidir. Cildin doğru bir şekilde temizlenmesi ve derinlemesine arındırılması ile çok daha sıkı ve pürüzsüz bir cilt dokusu elde edilmesi sağlanabilir. Etkisini gösterebilmesi için cilt tipine uygun temizleyici ürünler kullanılması önerilmektedir. Özellikle yağlı ciltler için su bazlı, hassas ve kuru ciltler için ise yağ bazlı bir temizleyici uygulanması çok daha doğru bir adım olarak kabul görecektir. 

Maruderm hassas ve atopik ciltler için özel olarak ürettiği temizleme jeli, karma ve yağlı ciltler için ürettiği salisilik asit yüz temizleme jeli gibi pek çok farklı çeşidi ile doğru temizlik adımları atabilmeniz için doğru bir seçim olabilir. Etkili bir cilt bakımı yapabilmenin en önemli adımı cildin ihtiyaçları doğrultusunda temizlenmesidir. 

Etkili Sonuçlar İçin Süre 

Cilt tipine göre ürün seçimi yapılması sonrasında etkili sonuçlar için süre ve uygulama zamanları çok önemli bir yer kaplamaktadır. Ürün uygulama zamanları ve cildin durumu gözlemlendiğinde doğru bir zamanlama belirlenmesi çok daha aktif bir geri dönüş sağlanması için gereklidir. Cildin hassasiyetleri ve verdiklerinize cevap verebilmesi için mutlak suretle doğru uygulama yapılması gerekli sürelerde doğru uygulama yapılabilmesi çok önemlidir. 

Etkili sonuçlar için süre tutulması ve mutlaka kendi cilt tipinize ve  güncel durumuna göre hareket edilmesi çok daha sıkı ve pürüzsüz bir cilt dokusuna kavuşmanızı sağlayacaktır. Cilt üzerinde uygulama yapılması halinde ürünün en fazla 5-6 dakika cilt ile teması yeterli olacağından mutlaka ürün üzerinde bulunan uygulama önerileri de dikkate alınmalıdır. 

Maske Uygulama Sıklığı 

Maske uygulamalarının cilt bakım rutinlerindeki önemi çok büyüktür. Fakat doğru sıklıkta uygulama yapılmaması halinde cildin zarar görebileceği de bilinmelidir. Derinlemesine temizlik yapabilmek adına cilt dokusuna düzenli olarak uygulanan ve cildin makyaj yağ ve dış etkenlerin verdiği zararlardan arınmasını sağlamak üzere etkili bir ürün olarak maske uygulama sıklığı en fazla haftada 1 kez ya da ayda 2-3 kez olarak belirlenmelidir.

Maskenin cilt dokusunu aşındırması ve ölü deriyi tamamen yok etmesi cildin hassas ve naif bir hal almasına da sebep olduğu bilinmektedir. Bu sebeple ürün tercihini de cilt tipine göre yapabilmek çok önemlidir. Farklı pek çok çeşidi bulunan maske uygulama sıklığı tamamen kişinin kendi tercihleri doğrultusunda yönlendirilmelidir. Etkisinin düzenli kullanımda gösterilebileceği ve çok özel bir cilt dokusuna sahip olmanızı sağlayacak olan ürünün en hızlı şekilde bakımlı ve canlı bir görünüme kavuşmanızı sağlaması da mümkün olacaktır.

Yüz Maskesi Yanında Diğer Bakımlar 

Cilt bakımı bir bütün olarak ele alınmalıdır. Doğru ve yeterli sıklıkta cilt tipine uygun ürün uygulaması yapabilmek çok önemlidir. Ürünün etkisini gösterebilmesi için yüz maskesi yanında diğer bakımlar da çok büyük bir öneme sahiptir. Cilt temizliği, tonik, peeling ve serum uygulamalarının doğru bir şekilde yapılabilmesi ne dikkat edilmelidir. Doğru bir sıralamanın uygulanabilmesi maskenin de çok daha rahat bir şekilde etkisini göstermesini sağlamaktadır. 

Çok sağlıklı bir görünüme kavuşabilmek için doğru bir uygulama yapılması yüz maskesi yanında diğer bakımlar da mutlaka yapılmalıdır. Kendi cilt tipinize uygun bir ürün rutini oluşturmanız ve sonrasında çok daha etkili bir sonuç alabilmek adına düzenli olarak günlük ve haftalık cilt bakım rutininin sürekliliğini sağlamak gereklidir.

Doğal ve Ev Yapımı Maske Tarifleri 

Farklı cilt tiplerine uygun pek çok ürün bulunmasının yanı sıra doğal ve ev yapımı maske tarifleri de çok konforlu bir şekilde uygulanabilecek cilt bakım ürünleri arasında yer alıyor. Sağlıklı bir cilt görünümüne sahip olabilmek için yine kendi cilt tipinize uygun bir kaç farklı malzeme kullanılarak hazırlayabileceğiniz maske örnekleri şu şekilde uygulanabilir;

  • Elma sirkesi maskesi- 1 bardak su ve 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • Bal-badem maskesi- 1 yemek kaşığı bal ve 2 bademi 1 çay kaşığı limon suyu ile karıştırarak cilt üzerinde 15 dakika bekletmek cildin taze ve sıkı bir hal alması için etkili olacaktır. 
  • Sivilceler için kullanılabilecek yulaf maskesi- 3 kaşık yulaf unu, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı bal ile 50 ml sıcak su karıştırılarak cilt üzerinde yaklaşık 10 dakika bekletilerek cildin çok daha dolgun görünmesi sağlanabilir. 
Etiketler: Cilt Bakımı
Temmuz 05, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR