500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Cilt Gençleştirme İçin Etkili Cilt Bakımı Rutini

Cilt Gençleştirme İçin Etkili Cilt Bakımı Rutini

Cilt gençleştirme için etkili cilt bakım rutini, cildin sağlıklı ve dolgun bir görünüme kavuşması için düzenli olarak temizlenmesi ve beslenebilmesi için bakım yapılması adına çok önemlidir. Kendi cilt tipinizi bilerek hareket edebilmek ve beraberinde kendi cilt tipinize uygun ürünler kullanmaya dikkat edilmesi gereklidir. 

Bir rutin oluşturmak mutlak suretle çok daha iyi görünmenizi ve iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Öncelikli olarak kendi cilt tipini bilmek ve kullandığınız ürünleri düzenli aralıklarla doğru miktarda uygulayabilmek cilt bakım rutini oluştururken dikkat edilmesi gereken en önemli adımlardan biri olacaktır.

Etkisini uzun süre hissetmek ve gözle görülür bir cilt iyileşmesi sağlayabilmek için cilt gençleştirme için etkili cilt bakım rutini adımlarını doğru sırayla yapmak ve uygulama sıklığını belirlemekte mutlaka önemlidir. 

Tamamen etkili ve özel bir cilt dokusuna kavuşabilmek için başlangıç olarak yapılması gereken ilk adım doğru temizleme ürünü ile cilt temizliğini sağlamak olacaktır. ‘Maruderm karma ve yağlı ciltler için salisilik asit yüz temizleme jeli’ yoğun içeriği ile çok etkileyici yağlı cilt tipine sahip kullanıcılar için etkili bir ürün olarak tercih edilebilir. 

Özellikle yağlı ve karma ciltlerde cilt gençleştirme için etkili cilt bakım rutini oluştururken cilt üzerindeki yağ ve nem oranı göz önünde tutulmalıdır. Yeterli miktarda ürünün 3 parmak yöntemiyle sabah ve akşam olmak üzere iki kez kullanılması önerilmektedir. Nem oranı her cilt tipi için doğru hesaplanmalı ve yeterli miktarın uygulandığından özellikle nemlendirici ürün kullanımında emin olunmalıdır.

Cilt Temizliği

Cildin çok daha taze ve sıkı görünebilmesi için etkili bir cilt temizliği yapılabilmesi çok daha uzun süre cilt yapısının parlak ve dolgun görünmesini sağlayacaktır. Bu sebeple öncelikli olarak cilt bakım rutini oluştururken yapılması gereken cildin derinlemesine temizliğini sağlayabilmek olmalıdır. 

Cilt dokusu üzerinde kalıntılar oluşması yağ,kir ve makyaj birikintilerinin var olması cildin yorgun ve solgun görünmesine yol açabilir. Aynı zamanda gözeneklerin genişlemesine ve tıkanmasına da yol açabilir. 

Cilt temizliği yaparken kendi cilt tipinizi bilmek ve uygun ürün tercihinde bulunmak çok daha etkileyici ve özel bir uygulama konforu sağlayacaktır. Cilt tiplerine uygun doğal içerikli ve hızlı etki gösteren ürünler ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Maruderm yağ bazlı temizleyici- yüz ve vücut için temizleme yağı
  • Maruderm hassas ve atopik ciltler için yüz temizleme jeli 
  • Maruderm hyalüronik asit yüz temizleme jeli 

Özellikle yağlı ve karma ciltler üzerinde bulunan yağ oranın fazla olması sebum dengesinin sağlanamaması sebebiyle pek çok sorun gözlenebilir. Akne, sivilce ve siyah nokta gibi pek çok cilt sorunun oluşmaması adına çok dikkat edilmesi gereklidir. Hassas ve atopik cilt özelliğine sahip cilt tipleri ise mutlaka ürün tercihi yaparken cilt temizliği için temiz içerikli ve doğal ürünler kullanmaya dikkat etmeleri önerilir.

Nemlendirme Ürünleri 

Cilt üzerinde temizleme uygulaması sonrasında dış etkenlerden ve güneşin zararlı etkilerinden korunmak için nemlendirme ürünleri çok önemli bir yer tutmaktadır. Cildin nemlendirilmesi sağlıklı bir görünüme kavuşması için dikkat edilmesi gereken adımlardan biri olarak kabul edilir.

 Özellikle kuru cilt yapılarında mutlaka yeterli miktarda ürün kullanılması yeterli sıklıkta uygulama yapılması önerilir. Tamamen kendi cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanımı ile cilt sıkı ve parlak bir görünüme sahip olabilir.

Nemlendirme ürünleri pek çok açıdan farklılık gösterebilir. Serum, krem gibi farklı formlara sahip olan ürünün çeşitliliğinin yanı sıra farklı pek çok özelliği de bulunmaktadır. Güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarına karşı cildin korunması için nemlendirme adımının önemi büyüktür.Dışarıdan gelen toz, kir rüzgar gibi pek çok etkenin yorucu bir iz bırakmaması adına cildin düzenli olarak gün içerisinde nemlendirilmesi çok önemli bir adım olacaktır. 

Güneş Koruması

Cildi en çok yoran ve çok büyük sorunlara yol açabilecek güçte olan güneşin zararlı ışınlarından özellikle yüz ve boyun bölgesini koruyabilmek çok önemlidir. Güneş koruması için mutlaka cilt tipine uygun güneş kremi kullanılmasına dikkat edilmelidir. Güneş ışınlarından alınan pek çok vitaminin cilt için olumlu etkileri bulunsa da zararlı ışınları sayesinde çok daha kötü sonuçlar ortaya çıkması da mümkündür. Özellikle güneş lekeleri cilt üzerinde en çok görülen sorunlardan biridir. Güneş yanıkları ve lekeler yeterli miktarda ürün kullanılmaması halinde çok uzun süre cilt üzerinde sorunlu ve kötü bir görünüm oluşturabilir.

Güneş koruması sağlanamaması halinde cilt üzerinde oluşan sorunların artacağı ve yaygınlaşacağı da bilinmektedir. Özellikle SPF koruması yüksek ürünler kullanılması ve tüm gün güneşe maruz kalınması gereken zamanlarda mutlaka sık sık kremin devamlılık sağlaması için tekrar uygulanması gerekir. SPF güneş koruma oranını belirleyen bir ibare olmasından dolayı en az 50 faktör ve üzeri ürün kullanımı çok önemlidir.

Anti-Aging İçerikler 

Yaşlanma ve yaş aldıkça cilt üzerinde oluşabilecek olan çizgiler ve derin kırışıklıkların önlenebilmesi için kullanılan ürünlerin anti-aging içerikler ile hazırlanmış olması tercihleriniz konusunda dikkat edilmesi gereken durumlardandır. Yaşlanmayı geciktirmek veya yavaşlatmak için kullanılan ürünlerin cilt tipinize uygun olması da yaşlanma karşıtı ürün tercihlerinde doğru bir adım olacaktır.

Anti-aging içerikler ile hazırlanmış yaşlanma karşıtı ürünler içerisinde bulunan pek çok farklı madde cildin çok daha parlak ve sağlıklı görünmesinde de etkili olacaktır. Kullanılan ürünlerdeki içerikler ise şu şekilde belirtilebilir;

  • C vitamini,
  • Retinol,
  • Hyaluronik asit ve peptitler

Besleyici Maskeler

Cilt yapısını düzenlemek, korumak ve yeterli oranda nem, sebum dengesi sağlayabilmek için kullanılan besleyici maskeler uzun süre cilt dokusunun korunmasını sağlarken aynı zamanda çok daha sıkı görünmesine sebep olacaktır. Farklı pek çok içeriğe sahip olan ürünler cilt dokusunun yenilenmesini ve çok daha iyi görünmesini sağlayacaktır. 

Besleyici maskeler doğal içeriklerden oluşturulan gençleştirici ve arındırıcı özelliklere sahip olan vitamin takviyeli ürünlerdir. Cildin parlak ve sıkı görünmesi üzerinde de etkisi olduğu bilinmektedir. 

Cilt Masajı Teknikleri 

Cilt üzerinde yapılan uygulamalarda hücrelerin yenilenmesini sağlamak ve çok daha sıkı görünebilmesi için kullanılan ürünlerin uygulama şekli de önem taşımaktadır. Cilt masajı teknikleri ile ürünlerin cilt dokusu üzerinde en iyi şekilde emilmesi sağlanırken aynı zamanda çok daha etkili bir görünüm elde edilmesine de yardımcı olmaktadır. 

Yukarı doğru 3 parmak kullanılarak dairesel hareketlerle ürün uygulaması yapılması cilt masajı teknikleri arasında en çok dikkat çeken ve en etkili yöntemlerden biri olarak kabul edilebilir.

Doğru Beslenme Alışkanlıkları 

Cildin sağlıklı görünebilmesi için en önemli adımlardan biride cilt bakımı kadar dikkat çeken doğru beslenme alışkanlıkları olarak kabul edilebilir. Sağlıklı besinler yeterli vitaminlerin alınması cilt dokusunu içeriden desteklediği için çok daha dolgun ve parlak görünümlü sıkı bir cilt yapısı elde edilebilmektedir. 

Meyve ve sebzelerin cilt üzerinde bıraktığı etki ve özellikle balık tüketiminin cilt için çok sağlıklı olduğu doğru beslenme alışkanlıkları içerisinde en çok dikkat çekenlerden biri olarak kabul edilebilir. Özellikle yeterli miktarda su tüketimi ve zeytinyağı tüketilmesi cilt sağlığı açısından büyük önem teşkil etmektedir. 

Etiketler: Cilt Bakımı
Temmuz 07, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR