500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Cilt Gençleştirme İçin Bitkisel Yağlar

Cilt Gençleştirme İçin Bitkisel Yağlar

Cilt gençleştirme için bitkisel yağlar, kozmetik sektöründe pek çok farklı ürün çeşidi bulunsa da doğal ve özel içeriklere sahip ürünler olması ile ön plana çıkmaktadır. Ham madde olarak da tercih edilmelerinin sebebi içeriklerinin temiz ve zararsız olması ile ilgili olarak kabul edilebilir. Cildin doğal güzelliğini koruyabilmek, dış etkenlere karşı savunma sağlayabilmek ve nem bariyerini oluşturabilmek adına yağlar çok büyük önem taşımaktadır. Farklı kullanım alanları ve pek çok çeşidi ile dikkat çekmesinin yanı sıra doğru sıklıkta uygulanması halinde etkilerini kısa süre içerisinde gösterebilir. 

Cilt tipini bilerek hareket edebilmek ve uygun ürün tercihinde bulunmak gerekli ihtiyaçların karşılanabilmesi için de etkili olacaktır. Cilt gençleştirme için bitkisel yağlar, kullanırken tercih edebileceğiniz ürünler ise şu şekilde belirlenebilmektedir;

  1. Argan yağı
  2. Badem yağı
  3. Jojoba yağı
  4. Badem yağı
  5. Lavanta yağı
  6. Kantoron yağı 
  7. Shea yağı 
  8. Hindistan cevizi yağı 

Cilt Tipinizi Belirleyin

Ürün tercihi yapmadan ve cildiniz üzerinde herhangi bir ürün deneyimlemeden önce etkili ve hızlı bir sonuç alabilmek için mutlaka cilt tipinizi belirlemek çok önemlidir. Kendi cilt tipinize uygun bir tercihte bulunmak cildin uzun süreli bakımı ve çok daha sağlıklı bir şekilde iyileşme gösterebilmesi için çok önemlidir. 

Kendi cilt tipinizi öğrenebilmek için yapabileceğiniz pek çok deneyimin yanı sıra cildin yağ ve nem dengesinin oranını bilmek de çok önemlidir. Cinsiyet, yaş ve kalıtımla ilgili olarak cilt tipinin belirlenmesini sağlayan kriterler en iyi şekilde incelenmelidir.

Cilt tipinizi belirlemek için T bölgesindeki yağlanma oranı kontrol edilmelidir. Parmaklarınızı yüzünüzde gezdirdiğinizde oluşabilecek olan yağ oranı ve elinize gelecek olan alandaki etkisi mutlaka çok iyi bir şekilde değerlendirilmelidir. 

Uygun Yağı Seçin 

Cilt tipinizi belirledikten sonra cilt gençleştirmek ve çok daha sağlıklı bir sonuca ulaşabilmek için uygun yağı seçmek oldukça önemli bir adımdır. Doğal yağların etkisi çok büyük ve özeldir. Bunun yanı sıra tamamen etkileyici bir sonuca ulaşabilmek için nem bariyerini güçlü tutmaya özen gösterilmelidir. Tamamen istediğiniz sonuca ulaşabilmek için cildi derinlemesine nemlendirebilen ve nem bariyerini güçlendiren doğal bir yağ olarak tercih edebileceğiniz ‘badem yağı’ kusursuz bir tercih olabilir. 

Kendi cilt tipiniz yağlı veya karma ise mutlaka çok dikkatli olmalı ve cilt bariyerini güçlendirebilmek adına bir adım atılmalıdır. Bitkisel yağların kaliteli ve uygun fiyatlı olması ile çok sık tercih edilen ürünlerden biri olarak ‘jojoba yağı’ da örnek ürünlerden biri olarak seçilebilir. Uygun yağı seçmek için yapmanız gereken ilk adımın kendi cilt tipinizi bilmek olması ve soğuk sıkım kaliteli bir yağ tercih etmek doğru bir adım olacaktır. 

Masaj Tekniklerini Uygulayın

Özellikle yağ bazlı temizleyiciler içerisinde bulunan ve doğrudan cildi beslemesiyle bilinen uygun yağı seçmek çok önemli bir adımdır. Yağ olarak tercih edebileceğiniz veya maske içerisinde uygulayabileceğiniz ürünlerin dikkatle incelenmesi gerekli adımlardan biridir.Özellikle Peeling vb. Ürünler için masaj teknikleri uygulaması yapılması halinde çok daha hızlı bir şekilde etkisini göstermesi mümkün olacaktır.

Dairesel hareketler ile uygulanan Jojoba yağı ve ginseng özlü kil maskesi sayesinde çok hızlı bir şekilde etkisini görebileceğiniz bir uygulamaya da erişmiş olabilirsiniz. Tamamen etkili bir sonuç alabilmeniz için özel olarak üretilen doğal yağlar ile zenginleştirilmiş ürünlerin masaj teknikleri uygulaması ile çok rahat bir şekilde ciltle bütünleşmesi sağlanabilmektedir.

Düzenli Kullanım Planlayın!

Cilt için kullanılan tüm ürünlerin temiz bir cilt üzerine uygulanması ve düzenli kullanım planlaması ile çok daha uzun bir süre etkisini göstermesi sağlanabilir. Tamamen etkisini hızlı bir şekilde görmek isteyenler için yapılması gereken en önemli noktalardan biri olarak sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez ve haftalık olarak genel bir cilt bakım rutini oluşturulması çok doğru olacaktır. 

Ürünlerin ve özellikle cilt gençleştirme için bitkisel yağlar üzerinden pek çok farklı etkiyi aynı anda elde edebilmek mümkün olabilir. Tamamen etkileyici ve hızlı çözümler elde etmek için doğru bir uygulama yapılması ise çok önemli bir cilt bakım rutini olarak kabul edilebilir. 

Beslenme Alışkanlıklarınızı Gözden Geçirin!

Cilt dokusunu iyileştirebilmek adına cildi dışarıdan beslemek kadar içeriden de doğru bir beslenme ile destekleyebilmek çok önemlidir. Tamamen beklentinin üzerinde bir sonuç almak için yeterli miktarda su içmek ve doğal vitaminleri meyve ve sebzelerden edinmek çok önemlidir. Beslenme alışkanlıkları cilt dokusu için çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir. 

Cilt dokusunu iyileştirebilmek için dikkat edilmesi gereken beslenme alışkanlıkları için atılması gereken adımlar ise şu şekilde belirtilebilir;

  • Yeterli miktarda su tüketilmesi,
  • Alkol kullanımını minimum düzeyde tutabilmek,
  • Meyve ve sebze tüketmek,
  • Et, tavuk ve balık tüketimini düzenli olarak sağlayabilmek,
  • Yeterli miktarda bitkisel yağ ve iyot alımını vücuda kazandırabilmek.

Güneşten Korunmayı Unutmayın!

Cildin çok daha hızlı bir şekilde toparlanması ve yaşlanma etkilerinden uzaklaşabilmesi için güneşten korunmak çok önemlidir. Çok farklı alanlarda özellikle dışarıda çalışılması gibi güneşe maruz kalınabilecek alanlarda olunması halinde etkili ve güçlü bir SPF korumasına ihtiyaç duyulacaktır. 50 faktör ve üzerinde koruma içeren suya karşı dayanıklı ürünler kullanılması önerilir. Cildin gençleştirilmesi için en etkili yöntemlerden biridir. Güneşin zararlı ışınlarının cildi yaşlandırmak gibi pek çok farklı etkisinin bulunması ile çok daha hızlı bir şekilde sarkma, cilt dokusunda elastikiyet kaybı gibi pek çok farklı durumun göz önüne çıkması mümkün olabilir.

 Doğru oranda ve cilt tipine uygun bir güneş kremi kullanımı ile güneşten korunmak çok etkili ve özel bir durum olarak ön plana çıkmaktadır. Farklı pek çok olumlu etkisinin bulunması cilt yüzeyinde nem ve yağ dengesinin korunması içinde önemli adımlardan biri olacaktır. Güneş kremi kullanırken mutlaka su bazlı olması halinde 6-7 saatte bir kez uygulanmalıdır. Su bazlı olmaması halinde ise en geç 2-3 saatte 1 kez olmak üzere korumanın sürekliliği için yenileme yapılması önerilmektedir. 

Doğal Cilt Bakımı Sonuçlarını Takip Edin!

Doğal bitkilerden elde edilen yağlar sonucunda cilt yüzeyinde meydana gelen iyileşme gözle görülür ve çok hızlı bir şekilde kendisini gösterecek sonuçlardan oluşmaktadır. Doğal cilt bakımı sonuçları doğru bir sıklıkla uygulanması halinde yağ bakımları ve doğal içerikli ürünlerin yaygınlaşması ile çok daha net bir şekilde görülebilir. 

Cildin sıkılaşması genç ve canlı görünmesi için mutlaka cilt tipine göre uygun ürünler kullanılması gereklidir. Doğal ürünler kullanılarak yapılan doğal cilt bakımı sonuçları ile tamamen etkili ve hızlı sonuçlar elde edilmesi de mümkün olacaktır. 

Özellikle bitki özleri ve bitkilerden elde edilen yağlar ile yapılan yüz ve boyun bölgesine yapılan uygulamalar sonucunda gergin ve çok daha canlı bir görünüm elde edilebilecektir. Tamamen etkileyici bir sonuç elde edebilmek için düzenli bir şekilde günlük ve haftalık cilt bakım rutinlerinize doğal bakım yöntemlerini eklemeyi unutmamalı, sonuçları takip etmeyi de ihmal etmemelisiniz.

Etiketler: Cilt Bakımı
Temmuz 07, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR