500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Cilt Gençleştirme İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri

Cilt Gençleştirme İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri

Cilt gençleştirme için sağlıklı beslenme, vücudun en çok ihtiyaç duyduğu ve organların çok daha iyi bir şekilde çalışmasında da etkili olan kusursuz bir ihtiyaçtır. Cildin nem dengesini ve sağlıklı hücrelerin yenilenebilmesini destekleyen bir olgu olarak sağlıklı besinlerden destek almak insan doğası gereği çok önemlidir. Etkili bir cilt bakımının dışarıdan cilt dokusunu yenilemesi çok önemli bir adım olsa da cildi içeriden de besleyebilmek gereklidir. 

Özellikle antioksidan bakımından güçlü besinler tercih etmek gereklidir. Cilt dokusunu yenileyebilmek adına bol su tüketimi gerçekleştirmek cilt gençleştirme için sağlıklı beslenme adına atılabilecek en özel adımlardan olacaktır. Omega-3 bakımından zengin vitaminler kullanılması, cildin çok daha esnek kalmasına yardımcı olacak takviye vitaminler alınması da çok doğru olacaktır. Tamamen hızlı bir şekilde cilt yapınızı yenilemek ve toparlamak istiyorsanız mutlaka cildi nemlendiren ve esnek tutmanıza yardımcı yiyeceklerden de yardım almalısınız.

Farklı pek çok etkisi bulunan cilt yenileme üzerine etkisi bilinen meyve ve sebzelerden faydalanmak isteyenler için cilt gençleştirme için sağlıklı beslenme adına hazırlayabileceğiniz liste şu şekilde olaabilir;

  1. Bol su tüketimi,
  2. Salatalık,
  3. marul,
  4. Kereviz,
  5. Greyfurt,
  6. Ananas,
  7. Kabak,
  8. Cilt,
  9. Limon,
  10. Çilek,
  11. Kuşburnu,
  12. Domates,
  13. Lahana,
  14. Karnabahar,
  15. Yeşil biber,
  16. Kırmızı biber,
  17. Frenk üzüm
  18. Ceviz,
  19. Fındık,
  20. Balık,
  21. Kivi.

Cilt Sağlığı İçin Önemli Besin Grupları

Farklı besinlerin vücudumuz için çok önemli farklı pek çok noktada önemi bilinmektedir. Cilt sağlığı için önemli besin grupları ise çok iyi bir şekilde değerlendirilerek hızlı bir çözüme ulaşmanızı sağlayabilir.

Hem hücre yenileme hem de tonik olarak kullanabileceğiniz besinleri cildin ihtiyaçları doğrultusunda gruplandırabilmek mümkündür. Cildin yaşlanmasını geciktirebilmek için takviye besinler;

  • Balık, tereyağı, sarı, turuncu ve yeşil sebzeler A vitamini bulundurmasından dolayı yaşlanmayı geciktirici etkisi ile bilinir.
  • Tavuk, balık, tahıl grupları ise B vitamini barındırmasından dolayı akne tedavilerinde çok büyük bir rol oynar.
  • Limon, portakal, kivi, greyfurt gibi yoğun C vitamini içeren meyveler ve benzer içeriğe sahip meyve grupları ise cildin nemlenmesine ve çok daha sıkı, pürüzsüz görünmesine yardımcı olmaktadır. 

Antioksidan Yönünden Zengin Gıdaların Rolü 

Cildin arınması ve beraberinde çok daha kusursuz bir görünüme kavuşması için özellikle antioksidan yönünden zengin gıdalar çok büyük bir role sahiptir. Farklı içerikleri ile cildin gençleşmesini ve sıkılaşmasını sağlayan bu besinler sayesinde çok daha parlak ve dolgun bir cilt görünümü elde edilebilir. 

Genellikle içerisinde C vitamini bulunan ve sakinleştirici, antiseptik ve dezenfektan özelliği taşıyan bu gıdaların düzenli tüketimi ile çok etkileyici ve ve hızlı bir şekilde cildin yenilenme süreci de hızlandırılabilir.

Sivilce, akne ve benzeri pek çok farklı cilt sorunun ortadan kaldırılması, iyileşme gösterebilmesi için gerekli olan antioksidan yönünden zengin gıdalar içerisinde bir tercih yapılabilir. Havuç, brokoli, kavun, ginseng, papatya, maydanoz ve ısırgan gibi farklı özelliklere sahip gıdalar sayesinde cildiniz üzerinde yoğun bir arınma sağlamanız mümkün olabilir. Tonik görevi üstlenen bu gıdalar sayesinde cilt dokusu makyaj, yağ ve kirden kısa süre içerisinde arındırılarak çok daha sağlıklı bir görünüme kavuşacaktır. 

Su Tüketiminin Cilt Gençleştirme Üzerindeki Etkisi 

Cildin çok daha sıkı ve dolgun görünmesi için yardımcı olan ve cilt sağlığı üzerinde çok büyük bir etkiye sahip olan su tüketiminin cilt gençleştirme üzerindeki etkisi asla ikinci plana atılamaz. Tamamen cildin daha iyi görünmesi ve çok daha canlı yaşlanma etkilerinden uzak çok daha az kırışıklığa sahip olması ile suyun çok daha yeterli miktarda tüketilmesinin altı uzmanlar tarafından çizilmektedir. 

Kolajen üretimini ve hücre yenilemesi sağlayan su tüketiminin cilt gençleştirme üzerindeki etkisi gözle görülür bir şekilde takip edilebilir. Bol su tüketen ve vücudun dinlenmesine, arınmasına destek olmak adına adımlar atan kişiler üzerinde yapılan araştırmalarda cilt dokusunun çok daha esnek olduğu gözlemlenmiştir. Kırışıklıkların ve ince çizgilerin yoğun olduğu kişilerin ise genetik faktörlerde göz önünde bulundurularak takip edildiğinde çok daha solgun ve yorgun görünen renk eşitsizliklerinin bulunduğu cilt görünümüne sahip olduğu gözlemlenmiştir. 

Kolajen Üretimini Destekleyen Besinler 

Somon balığı, böğürtlen, portakal gibi yoğun kolajen içeren besinler tüketilmesi içerisinde bulunan zengin vitamin döngüsünün cilt üzerinde bulunan serbest radikaller karşısında güçlü kalmasına sebep olabilir.

 Kolajen üretimini destekleyen besinler arasında yer alan çilek, havuç, nar gibi besinler ise cilt güzelliği açısından destekleyici ve yoğun içerikli besinler olarak kabul edilebilir. Tamamen etkisini görebilmek adına düzenli kullanımı ise cildin sağlıklı bir şekilde uzun zaman dilimlerinde canlı bir hal almasını sağlayacaktır. 

Kolajen üretimini destekleyen besinler arasında yer alan en önemli takviye tartışmasız ‘Zeytinyağı’ olarak kabul görür. Çok zengin bir içeriğe sahip olan zeytinyağı hem sağlıklı bir beden hem de sağlıklı bir cilt dokusu için çok kıymetlidir. Günde bir kez salatalarda veya tamamen tüm besinlerin zeytinyağı ile pişirilerek tüketilmesi cilt sağlığının korunması için çok önemlidir. 

Zararlı Etkilere Karşı Cildi Koruyan Vitaminler 

Cilt sağlığını koruyabilmek için mutlaka kullanılması gereken pek çok vitamin takviyesi bulunmaktadır. Çoğu zaman alınan besinler ile karşılanamayan besin grupları zararlı etkilere karşı cildi koruyan vitaminler arasında yer alan A, D, C, E, K, B3, B9 vitaminlerinin ek olarak vücuda alınması uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. 

İçerisinde bulunan yoğun antioksidan ve mineraller sayesinde cildin sağlıklı yapısına kavuşmasını destekler ve çok daha güzel görünmesini sağlamak adına önemlidir. Zararlı etkillere karşı cildi koruyan vitaminler arasında yer alan D vitamini özellikle doğru ve yeterli miktarda alındığında cildi yenileme ve pürüzsüz bir görünüm için çok önemlidir.

Omega-3 Yağ Asitleri İçeren Gıdaların Faydaları

Vücudun zararlı etkilere karşı korunmasını sağlayan ve bağışıklık sistemini güçlendiren,aynı zamanda çok daha sıkı ve pürüzsüz görünmesini destekleyen omega-3 yağ asitleri içeren gıdalardır. 

Cilt hastalıkları üzerinde çok önemli bir koruma görevi üstlenmektedir. Temel yağlar olarak bilinen ve vücudun düzenli olarak alması gereken bu yağ asitlerinin isimleri ise şu şekilde belirtilebilir;

  • EPA
  • DHA
  • ALA

Balık tüketimi ve deniz canlılarının yenmesi bu anlamda çok önemli bir yer tutmakla beraber düzenli olarak vücut sağlığı için alınıyor olması da çok önemli olacaktır. Yağ bazlı bitkiler üzerinde, yosun ve özellikle deniz balıkları üzerinde yoğun bir şekilde bulunan omega-3 yağ asitleri içeren gıdalar düzenli olarak cilt sağlığı ve vücut sağlığı için tüketilmelidir.

Cildi Nemlendiren ve Esnek Tutan Önerilen Yiyecekler 

Cildin esnek ve elastik kalabilmesi için çok dikkatli olunmalı mutlaka gerekli bakımların yapılması sağlanmalıdır. Cildi nemlendiren ve esnek tutan yiyecekler ise özellikle cilt bakımı ve dolgun canlı bir görünüme kavuşmak adına çok önemli bir yere sahiptir. Cilt sağlığı için düzenli olarak tüketilmesi gereken yiyecekler ise şu şekilde belirtilebilir;

  • Domates,
  • Hindistan cevizi,
  • Kakao,
  • Karpuz,
  • Salatalık,
  • Armut,
  • Ispanak,
  • Keten tohumu,
  • Somon,
  • Ay çekirdeği,
  • Nar,
  • Avakado,
  • Balık,
  • Zeytinyağı,
  • Havuç,
  • Elma,
  • Muz, 
  • Ceviz,
  • Fındık,
  • Bal.
Etiketler: Cilt Bakımı
Temmuz 05, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR