500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Cilt Bakımında Önerilen Doğal Ürünler

Cilt Bakımında Önerilen Doğal Ürünler

Cilt bakımında doğal ürünler, kullanımı çok daha sağlıklı ve cilt üzerinde çok daha az reaksiyon gösterebiliyor olmaları ile sıklıkla tercih edilirler. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt dokusuna sahip olabilmek için düzenli aralıklarla yeterli miktarda ürün uygulanması çok önemlidir. İçerikleri ile hazırlanan doğal karışımlar sayesinde çok daha sıkı ve parlak bir cilt dokusu elde edebilmekte mümkün olacaktır. 

Cildin çok daha sağlıklı bir görünüme kavuşabilmesi için kullanılabilecek cilt bakımında doğal ürünler olarak tercih edebileceğiniz etkili malzemeler ise şu şekilde belirtilebilir;

  1. Limon
  2. Yoğurt
  3. Bal
  4. Yaş maya
  5. Beyaz sirke
  6. Zeytinyağı
  7. Kaya tuzu
  8. Salatalık
  9. Maden suyu
  10. Kahve telvesi
  11. Zerdeçal
  12. Yulaf
  13. Aleo Vera 

Cilt sağlığını korumak için öncelikle cildin temizliğine dikkat edilmesi halinde çok daha sıkı ve pürüzsüz bir görünüm elde edilebilir. Fakat öncelikli olarak kendi cilt tipinizi biliyor olmak ve uygun içerikler tercih edebilmek de çok önemli adımlar olacaktır. Çok düşük maliyetlerle cilt bakımında doğal ürünler kullanılarak temiz ve sıkı gözeneklere sahip olabilmek mümkündür. 

Renk eşitsizlikleri, göz altlarında mor halkalar ve sivilce, akne, siyah nokta gibi pek çok cilt sorunu ile mücadele edebilmek adına uygulanacak olan karışımların düzenli aralıklarla kullanılması önerilmektedir. Bir rutin oluşturarak uygulanabilmesine de dikkat edilmelidir. Gözeneklerin temizlenmesini sağlamak sıkılaşmasını ve daha pürüzsüz, parlak bir görünüme kavuşulmasına da yardımcı olacaktır. 

Doğal Yağlar 

Cildin esnek ve sağlıklı kalabilmesi için kolajen üretiminin arttırılması ve yeterli olması gereklidir. Doğal yağlar temiz içerikleri ile koruyucu ve antibakteriyel ürünler olarak kabul edilebilir. Cilt üzerinde koruyucu etkisi ile bilinen ve kırışıklıkların azalmasında esnek bir cilt yapısına sahip olmanın önemi bilinmektedir. Cilt tipinin belirlenmesi ve uygun ürün tercihinde bulunulması ihtiyaçlarınızın karşılanabilmesi için çok önemlidir. 

Doğal yağlar tamamen etkili ve özel içerikleri sayesinde sivilce, akne ve siyah nokta gibi cilt sorunlarının oluşmamasını sağlayacaktır. Aynı zamanda cildin dış etkenlerden ve güneşin zararlı etkilerinden korunmasını sağlayabilen içeriklere sahip olmasına özen gösterilmelidir. Çok daha etkili bir şekilde sıkılaşmasını ve dolgun bir görünüme sahip olabilmesi için de uygun ürünler olarak gösterilebilir. Hücre yenileme açısından en çok tercih edilmesi gereken ürünlerden biri olarak Avakado yağı tercih edilebilir.Cilt üzerinde iyileşme sağlayarak çok uzun süre çok daha pürüzsüz görünmesine yardımcı olacaktır. 

Doğal yağlar arasında özellikle yüz bölgesine iyi gelecek olan diğer ürünler ise şu şekilde belirtilebilir;

  • Hindistan cevizi yağı,
  • Argan yağı,
  • Lavanta yağı,
  • Zeytinyağı,

Nemlendirici Maskeler 

Cilt dokusunun çok daha sağlıklı ve sıkı görünebilmesi için cilt dokusunun yeterli miktarda nem oranına sahip olmak çok önemlidir. Nemlendirici maskeler çok kısa süre içerisinde cildin yeterli miktarda neme sahip olması ve sıkı, parlak bir görünüme sahip olması içinde en uygun ürünlerdir. Özellikle bitki özlerinden elde edilmiş ve doğal içeriklere sahip ürünler kullanılması çok daha uzun süre yoğun bir bakım yapılması için de doğru bir seçenektir. 

Nemlendirici maskeler cildin korunması yumuşak ve nemli kalabilmesi için hazırlanan bir aparat olarak kabul edilebilir. Cilt dokusu altında bulunan alınması gereken su rezervlerinin doldurulması sağlıklı cilt dokusu için çok büyük önem taşımaktadır. Çok daha canlı ve aydınlık bir görünüm elde edebilmek adına doğal maskeler kullanılması çok daha sağlıklı ve özel bir durum olarak kabul edilebilir. 

Pürüzsüz bir görünüm ve sıkılaşmış gözenekler elde etmek istenmesi halinde hafta da 1 veya 2 kez kullanılması nem dengesini sağlamak adına da doğru bir adım olacaktır.

Bitki Özleri 

Bitkisel içerikle cilt bakımında çok önemli bir yer edinmektedir. Cildin çok daha sağlıklı ve pürüzsüz görünmesi için her cilt tipinde kullanılabilecek olan Bitki özleri doğru miktarda ve doğru sıklıkla uygulanması halinde cilt üzerindeki hücrelerin yenilenmesini sağlayacaktır. 

Bitkiler üzerindeki odunsu kısımda bulunan ve çok faydalı olan sıvıların cilt sağlığı için müthiş iyileştirici etkilerinin bulunması su ve besinlerin kimyasal ürünler gibi cilde hasar bırakmadan çok daha etkili olduğu bilinmektedir. 

Doğal bitki özleri ile elde edilmiş içeriklere sahip cilt bakım ürünleri kimyasal madde içermemesi ve cilde çok daha nazik davranması ile de ön plana çıkmaktadır. Cilt dokusuna zarar vermeden kullanabileceğiniz bitkisel içerikli temizleyiciler ile günde 2 kez cilt temizliği yeterli olacaktır. Sonrasında gül suyu veya maden suyu kullanarak tonik uygulaması yapılmasıda bağdaştırıcı olacaktır. Argan yağı ve jojoba yağı gibi doğal yağlar kullanılarak yoğun nemlendirme işlemide gerçekleştirilebilir. Haftada 2 kez uygulanabilecek bal ve yoğurt ile hazırlanabilecek olan maske ve peelingler ise çok daha sağlıklı ve sıkı bir cilde kavuşmanızı sağlayacaktır. 

Organik Temizleyiciler

Cildin yağ ve kirden makyaj kalıntılarından arındırılması için derinlemesine temizlenmesi çok önemlidir. Kimyasal maddeler içeren temizleyiciler ilk etapta çok iyi bir his uyandırsa da cilt dokusu zamanla hasar görebilir.At kestanesi ve meyan kökü gibi yoğun temizleme özellikleri bulunan organik temizleyiciler hemen her cilt tipinde derinlemesine temizlik elde edilmesine de yardımcı olacaktır. Kimyasal ürünler yerine doğal ürünler tercih edilmesi çok daha sağlıklı sonuçlar elde edilmesini sağlayabilir.

Günlük kullanım için de uygun olan içerikleri ile organik temizleyiciler cildin doğal ışıltısını ve parlaklığını kazanabilmesi için de önemli bir etkiye sahiptir. Özellikle sivilce ve akne oluşumunu engellemek adına düzenli olarak kullanılması da gereklidir. 

Güneş Koruyucuları 

Güneşin pek çok faydası bilinse de yoğun ve zararlı UVA ve UVB ışınlarının cilt dokusuna bıraktığı hasarlarda asla göz ardı edilemeyecek kadar büyüktür. Güneş koruyucuları özellikle çok yoğun bir şekilde uzun saatler güneşe maruz kalacak kişiler için çok doğru bir seçim olacaktır. Tamamen etkisini gösterebilmesi için SPF koruma faktörünü doğru belirlemek 50 faktör ve üzeri güneş kremi kullanmak cilt dokusunu çok uzun süre koruyacaktır. 

Suya dayanıklı güneş koruyucuları ise çok daha uzun saatler koruma sağlayarak etkisini çok daha derinden hissetmeniz için uygun olacaktır.’Maruderm SPF 50 + leke karşıtı güneş kremi’ tüm cilt tipleri için kullanılabilecek ürünlerden biri olarak cilt tonu görünümünü ve leke önleyici özelliği ile tercih edilebilir.

Aleo Vera Jelleri 

Cilt yaralarının iyileşmesinde cildin çok daha sağlıklı ve pürüzsüz görünmesi için etkili bir iyileştirici içeriğine sahip olan aleo vera jelleri cildin çok yoğun bir şekilde nemlendirilmesini sağlar. Sivilcelerin ve aknelerin iyileşmesinde de yardımcı olarak pek çok kozmetik ürün içerisinde de yer alır. 

Aleo vera jelleri ölü derilerin arındırılmasını sağlayarak yeni ve deri oluşumunu destekler. Kırışıklıkların önlenmesini derin çizgilerin iyileşmesinde de etkili ürünlerden biridir. 

Bal ve Limon Karışımı 

Cilt üzerinde sakinleştirici etkisi ile bilinen C vitaminin en yüksek oranda barındıran limonun antibakteriyel özellikleri ön plana çıkmaktadır. Kolajen desteği elde edebilmesini ve cildin genç görünmesini çok daha parlak ve sıkı görünmesini sağlayan bal ile desteklenmesi çok özel bir karışım ortaya çıkarmaktadır. 

Bal ve limon karışımı çok daha genç görünmenize destek olurken yaşlanma etkilerinin ortadan kaldırılması için de önemli bir birleşen olarak kabul görmektedir. Doğal bir içeriğe sahip olması ise çok daha rahat ve konforlu bir şekilde uygulama yapılmasına olanak tanımaktadır. 

Etiketler: Cilt Bakımı
Temmuz 07, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR