500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Cilt Bakımında Kullanılan Yanlış Ürünler

Cilt Bakımında Kullanılan Yanlış Ürünler

Cilt bakımında kullanılan yanlış ürünler, kullanılması cilt dokusuna zarar veren ve çok hızlı bir şekilde cildin yıpranmasına, esnekliğini kaybetmesine pek çok cilt sorunun ortaya çıkmasına da neden olabilir. Özellikle yoğun paraben, SLS içeren ürünler kullanılması ile cilt sağlığını tehdit eden pek çok faktörün ortaya çıkmasına sebep olabilir.

Her cilt tipine özel olarak üretilen ürünlerin fazla kimyasal içermesi ve doğal içeriklerden uzaklaştırılması cilt dokusuna çok büyük zararlar vermektedir. Cilt bakımında kullanılan yanlış ürünler içerisinde yer alan kimyasal maddeler ise şu şekilde belirtilebilir;

  • Vazelin
  • Dioksin
  • Sodyum sülfat
  • Silikon
  • SLS
  • Sıvı parafinler

Hem cilt bakım ürünleri içerisinde kozmetik ürünlerde bulunan hem de raf ömrünü uzatmak için kullanılan formüllerin cilt dokusuna verdiği kalıcı hasar çok büyüktür. Sentetik ve petrol türevi içeriklerin bulunması ile cilt bakımında kullanılan yanlış ürünler hormonel sorunlar ve cilt problemlerinin yaşanmasına sebep olabilir. Doğal içerikli ürün kullanımı ile hücrelerin yenilenmesi, gözeneklerin sıkılaşması ve derinlemesine temizlenebilmesi sağlabilir. Fakat kimyasal içerikli ürün kullanılması halinde cilt dokusunun zarar görmesi muhtemeldir. 

Sabunla Yüz Yıkamak 

Cildin kendi ürettiği nem ve sebum dengesinin korunabilmesi çok önemlidir. Cildin kendisi için en faydalı yağı ürettiği bilinmektedir. Bu yağların tamamen yok edilmesini sağlayan sabunla yüz yıkamak korunmasız ve yorucu bir cilt yapısı ortaya çıkartacaktır.

 Sabunların içerisinde bulunan parfüm ve koruyucu maddeler cilt temizliği için doğru elementleri barındırmadığından çok daha yorucu bir cilt görünümü ortaya çıkartmaktadır. Cilt temizleme ürünleri tamamen cildin yağ, kir ve makyaj kalıntılarından arındırılması için üretilen özel içerikli ürünlerdir.Sabunla yüz yıkamak cilt tipine göre uygun olmayan içeriklere sahip olabilir. 

Tamamen etkili ve iyi hissettiren bir uygulama olduğunu düşünüyorsanız çok iyi bir araştırma yapılması önerilir. Cilt tipinize uygun içeriğe sahip doğal içerikli sabunlar tercih edilebilmesi mümkün olabilir. Yağlı ve karma ciltlerde özellikle yağ dengesini sağlayabilmek adına uygulanan sabunla yüz temizliği yıpratıcı sonuçlar doğurabilir. 

Agresif Peeling Ürünleri Kullanmak 

Agresif peeling diğer ismi ile mekanik peeling olarak da ifade edilen bir uygulamadır. Cildin üst tabakasının sert bir şekilde soyulmasını ve bilinçli olarak tahriş edilerek tamamen ölü deriden arındırılması sağlanır. Peeling uygulaması sonrasında cildin cansız ve soluk görünümünün ortadan kaldırılması aynı zamanda çok daha canlı ve parlak bir görünümün ortaya çıkması sağlanabilir. Cildin çok daha yoğun bir şekilde nemlendirilmesi ve nem bariyerini kazanabilmesi için 2 hafta da bir kez uygulama yapılması yeterli olacaktır. 

Karbon içeriği ile yoğun ve çok daha hızlı etki gösterebilecek olan agresif peeling sayesinde cilt dokusu çok daha hızlı bir şekilde yenilenebilir. Seansların çok özel bir şekilde cilt tipine ve güncel durumuna göre belirlenebilmesi alınan sonucun çok daha güzel bir şekilde görünmesi için önemlidir. 

Yoğun Alkol İçeren Tonikler 

Cildin çok iyi bir şekilde arındırılması ve gözeneklerin derinlemesine temizlenebilmesi için tonik uygulanması çok önemli bir cilt bakım adımıdır. Yoğun alkol içeren tonikler çok ağır içeriklere sahip olması sebebiyle cildi dış etkenlere karşı koruyan enfeksiyon ve bakteri oluşmasına sebep olan ürünlerden biri olarak kabul edilebilir. Cildin doğal yağ ve sebum dengesinin yanı sıra nem bariyerini de bozarak aşırı yağlanmaya ve sivilce, akne gibi cilt sorunlarının oluşmasına sebep olabilir. 

Yoğun alkol içeren tonikler yerine daha doğal içeriklere sahip ve daha az alkol içeriğine sahip tonikler kullanılması çok daha sağlıklı olacaktır. Cilt üzerinde çatlama, ton eşitsizlikleri ve hassasiyet oluşmaması için seçimin dikkatli yapılması çok dikkat edilmesi gereken durumlardan kabul edilebilir.

Hassas Ciltler İçin Olmayan Ürünler

Cilt tipini bilmek ve cilt dokusuna zarar vermemek adına doğru ürün tercihinde bulunmak çok önemlidir. Hassas ciltler için olmayan ürünler tercih edilmesi atopik ve özel bir hassasiyet geliştiren cilt yapıları için çok kötü sonuçlara yol açabilir. Özellikle alerjik reaksiyonların görünmesi ve cilt üzerinde kızarıklık, soyulma ve benzeri cilt problemlerinin görülmemesi için mutlaka çok dikkatli seçim yapılması önemlidir.

Hassas ciltler için olmayan ürünler, hassas cilt tipine sahip kişiler üzerinde cilt sorunlarına yol açmasının yanı sıra var olan sorunlarında artmasına sebep olabilir. Cilt rengi açık ve özellikle atopik tipe sahip kişilerin temizleyici ve peeling seçimlerinde çok daha dikkatli olması önerilir. ‘Maruderm hassas ve atopik ciltler için yüz temizleme jeli’ çok sağlıklı ve uygun doğal içeriklere sahip bir ürün olarak ihtiyaçlarınıza yanıt verebilecektir. 

Cildi Aşırı Yağlı Yapan Nemlendiriciler 

Cilt tipine uygun nemlendirici kullanımı cildin korunabilmesi ve nem bariyerini oluşturabilmesi için çok önemlidir. Cildi aşırı yağlı yapan nemlendiriciler kullanılması özellikle yağlı ve karma cilt yapısı için uygun olmayan ve cildin gereğinden fazla yağlanmasına sebep olan bir orana sahip olmasından dolayı sorunlar ortaya çıkarabilir. Sivilce, akne, siyah nokta gibi pek çok cilt sorunun ortaya çıkmaması için yağ oranına dikkat edilerek ürün tercih edilmesi çok önemlidir.

Cildi aşırı yağlı yapan nemlendiriciler kullanılması cilt dokusuna zarar verebilir. Bu sebeple özellikle kuru ciltler için yoğun içeriğe sahip ürünler kullanılması uygunken yağllı ve karma ciltler için zarar verebilecek ve ters etki bırakabileceğinden önerilmemektedir. 

Düzenli Olarak Güneş Kremi Kullanmamak 

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak ve cilt dokusunu korumaya almak için güneş kremini ihmal etmeden kullanmak gereklidir. Düzenli olarak güneş kremi kullanmamak cildin elastikiyetini kaybetmesine ve korunmasız bir hal almasına sebep olabilir. Cildin çok daha sağlıklı ve dolgun görünmesini sağlayabilmek için özellikle güneşe maruz kalınacağı zaman dilimlerinde su bazlı güneş kremi tercih edilmesi yeterli olacaktır.

Düzenli olarak güneş kremi kullanmamak cilt dokusunu yıpratarak çok daha solgun ve yorgun bir görünüm ortaya çıkaracaktır. Tamamen etkileyici ve çok daha parlak bir cilt dokusuna kavuşabilmek için mutlaka gün içerisinde 2-3 saatte bir kez olmak üzere yenilenmesi korumanın sürekliliği açısından da önemlidir. 

Yetersiz Temizlik Ürünleri Kullanmak 

Cilt tipine uygun ürün tercihinde bulunmak özellikle cilt üzerindeki sebum ve nem dengesini sağlayabilmek için çok önemlidir. Yetersiz temizlik ürünleri kullanmak cilt dokusuna verebilecek en büyük zararlardan birisi olarak kabul edilebilir. Tamamen etkili ve cilt tipine uygun temizleyiciler kullanmak cildin çok daha pürüzsüz ve sıkı görünmesi için çok doğru adımlardır. 

Yetersiz temizlik ürünleri kullanmak cilt üzerinde bulunan yağ, kir ve makyaj kalıntılarının derinlemesine temizlenememesi sebebiyle cilt sorunları ortaya çıkmasına sebep olacaktır.Farklı pek çok içeriğe sahip olan kozmetik markalarının yanı sıra çok daha doğal içerikli ürünler kullanılması kimyasal içeriklerin yoğun olduğu ürünlerden çok daha etkili olacaktır. Kendi cildiniz için çok daha nazik davranacak ürünler seçmek cildiniz için en güzel hediye olabilir.

Etiketler: Cilt Bakımı
Temmuz 07, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR