500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Boyalı Saçların Doğal Yöntemlerle Korunması

Boyalı Saçların Doğal Yöntemlerle Korunması

Renkli saç bakımı, saçların olabildiğince ısıdan ve sıcak sudan uzak tutulması ile sağlanabilir. Sıcak su ve ısı ile şekillendirme doğal saçlara zarar verirken boyalı saç bakımı için tamamen yanlış bir uygulama olacaktır. Ilık su ve doğal içerikli bir şampuan kullanmak saçınızın ve saç derinizin temizlenerek fazla miktardaki kir ve yağdan arınması için yeterli olacaktır. 

Kimyasala maruz kalan saç tellerinin yumuşak ve kolay bir şekilde taranabilmesi için boyalı saç yıkama rutininize mutlaka saç kremi de eklenmelidir. Renk korumaya yönelik ürünler kullanarak saçın hem beslenmesine hem de kolay taranarak koparak dökülme yaşanmasına da engel olunabilir. 

Doğal Şampuan Seçimi

Paraben ve S.L.S kesinlikle saç için tehlikeli bir kimyasal içeriktir. Pek çok ürünün içerisinde bulunan kimyasal maddeler saçın yüzeyine ve yapısına doğrudan zarar vererek sağlıklı uzamasına dolgun ve parlak görünüme kavuşmasına da engel olmaktadır. Renkli saç bakımı oldukça zor ve dikkat edilmesi gereken bir işlemdir.

 Organik Saç Bakım Maskeleri

Saçlar da cilt gibi daha parlak ve kusursuz görünmesini istediğiniz bölgelerden biridir. Boyalı saç bakımı için en uygun ve doğrudan uzun süreli bir etki gösterecek olan organik saç maskeleri ile saçın uzun süre yumuşak ve canlı görünmesi sağlanabilir. Organik saç maskeleri doğal iyileştirme yaparak hızlı ve etkili bir şekilde saçın pürüzsüz ve daha güçlü bir hal alması için saç derisi ve saç telleri üzerinde onarım sağlayacaktır. 

Organik saç maskeleri doğal içerikleri sayesinde boyalı saç bakımı yaparken saçın dış etkenlere karşı korunması için de yardımcı olacak ve rengin çok daha uzun süre nemli kalarak elektriklenmesine de engel olacaktır.

Kimyasallardan Kaçınma Yöntemleri 

Kimyasallardan kaçınmak saçın ana yapısını korumak adına önemli bir koruma yöntemidir. Doğal iyileştirme sağlamak için kimyasal içermeyen organik ürünler kullanmak çok daha sağlıklı ve etkili bir yöntem olacaktır. Gözeneklerin saç derisi üzerinde kapanması saçın yapısını bozarak kuru ve cansız bir görünüm ortaya çıkaracaktır. Sık ve sıcak suyla yıkamaktan özellikle uzak durulması gereken boyalı saç bakımı sırasında sülfatsız şampuanlar ve bitki özleri içeren yağ bakımları saçın çok daha sağlıklı olmasına ve onarılmasına sebep olacaktır. 

İnce ve hacimsiz saçlara sahipseniz mutlaka yoğun ve kapsamlı bir doğal bakım rutini oluşturmalı saçlarınızın ısıdan uzak tutularak çok daha kalın telli ve dolgun saçlar için yoğun bakım gerekliliklerini yerine getirmelisiniz.

Besleyici Saç Yağları 

Boyalı saç yıkama sülfatsız ve doğal içerikli bir şampuan yardımıyla yapılmalıdır. Sonrasında kullanılacak olan renk koruyucu saç kremi ve doğali çerikli saç maskeleri ile doğal iiyileştirme işlemi kısa sürede gerçekleşebilir. Fakat önemli olan noktanın saç uçları olduğu da bilinmelidir. Saç uçları kolay kırılabilen ve sürekli olarak bakıma ihtiyaç duyan bir alandır. Saç diplerinde ve uçlarında doğrudan etki edebilecek ürünler ise doğal saç yağları ile mümkündür. Saçlarınızda dipten uca etki göstererek dolgun ve parlak bir görünüm kazanmasını sağlayacak olan doğal saç yağları şu şekilde belirtilebilir;

  • Biberiye yağı,
  • Üzüm çekirdeği yağı,
  • Zetyinyağı,
  • Argan yağı,
  • Jojoba yağı,
  • Badem yağı,

Güneş Koruması Uygulamaları 

Güneş özellikle mevsim geçişlerinde ve fazla maruz kalındığında saçta kalıcı hasara yol açabilmektedir. Saçın hasar almaması için güneşe çıkarken mutlaka doğal bakım yaparken saçlarınızı aynı zaman da koruyacak olan sprey veya krem şeklinde olan güneş koruyucu ürünler uygulanmalıdır. UV ışınları cilt üzerinde etki bıraktığı gibi saç üzerinde de etki bırakarak saçların kısa zamanda yıpranmasına ve kırılmalara yol açabiliyor. Güneş koruyucu ürünler haricinde renkli saç bakımı için kesinlikle uygulanması gereken adımlar ise şu şekildedir;

  1. Şapka kullanımı,
  2. Bandana kullanımı,
  3. Düzenli saç kesimi yaptırmak,
  4. Saçı ılık su ile yıkamak,
  5. Düzenli ve dengeli beslenmek 

Saç Rengini Koruyan Doğal İçecekler

Boyalı saç bakımı için saç rengini koruyan doğal içecekler kullanarak özellikle saçın içerden bir takviyeye maruz kalması çok önemlidir. Dengeli beslenme vücut ve saç sağlığı için çok önemlidir. 

Saçların sağlıklı bir şekilde uzaması ve destekleyici mineralleri kazanması için bol miktarda su tüketilmesi doğal bakım sağlanması adına çok önemlidir. Aynı zaman da tüketeceğiniz doğal meyyve suları, süt ve tarçın da saç derisi için oldukça kıymetli içeceklerdir.

Saç Derisini Besleyen Masaj Teknikleri 

Saç derisinde bulunan gözeneklerin hava alması ve açık kalması oldukça önemlidir. Hücrelerin hareket edebilmesi ve yenilenmesi için dairesel hareketler ile masaj yapılması doğal bakım sağlayarak saç derisinin yenilenmesi için önemli bir adım olacaktır.

Nem Oranını Dengeleyen Ev Yapımı Kürler 

Ev yapımı doğal içerikli kürler ile saç yapısı desteklenebilir. Yumuşak ve daha canlı görünmesini istediğiniz boyalı saç bakımı yoğurt bal ve Hindistan cevizi kullanarak hazırladığınız ev yapımı kür ile kısa süre içerisinde etkisini gösterecektir.

Saç Bakım Rutini ve Doğal Ürünler

Doğal iyileştirme için bir rutin oluşturmak ve doğal ürünler ile saç bakımınızı düzenli bir şekilde yapmak etkili ve önemlidir. Saçta oluşan tüm kirin ve yağın aynı zamanda arınması ve güçlenmesi adına doğal saç yağları ve saç maskeleri uygulanması uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Doğal Boya Soyulmalarını Önleyen Yöntemler 

Kaybedilen su ve mineraller boya sonrasında mutlaka soyulmalara yol açmaktadır. Cilt üzerinde ve saçlarda oluşan kuruluğun giderilmesi için zeytinyağı tek başına güçlü ve etkili bir yöntem olarak uygulanabilir.

Etiketler: Saç Bakımı
Mayıs 30, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR